Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Incompany cursussen aanbestedingsrecht VU Law Academy

Op zoek naar een incompany cursus of opleiding op het gebied van aanbestedingsrecht?

De docenten van de VU Law Academy zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aanbestedingsrecht en kunnen u en uw medewerkers inzicht bieden in wetgeving, rechtspraak en literatuur. Of u nu uw basiskennis wilt opfrissen, of juist behoefte heeft aan verdiepende inzichten binnen een bepaald onderwerp.

Samen bekijken we uw wensen en formuleren we een programma dat aansluit bij uw opleidingsbehoefte. Hierbij kunnen we ons baseren op een bestaande cursus, of geheel op maat een traject samenstellen.

Welke incompany cursus past bij u?
Bekijk hieronder het overzicht met expertisegebieden en enkele mogelijke voorbeeldcursussen die toegespitst kunnen worden op uw wensen. Weet u nog niet welke cursus het beste bij uw organisatie past, zoekt u een cursus op een ander onderwerp, of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Docenten: Prof. mr. Chris Jansen en mr. Sophie Prent

Docenten: Prof. mr. Chris Jansen en mr. Sophie Prent

Prof. mr. Chris Jansen is hoogleraar privaatrecht en co-director van het Centre for Public Contract Law & Governance (CPC) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn rechtsgebieden zijn aanbestedingsrecht, verbintenissenrecht, contractenrecht en bouwcontractenrecht.

Mr. Sophie Prent is docent en onderzoeker Privaatrecht bij de Vrije Universiteit. Haar rechtsgebieden zijn aanbestedingsrecht, verbintenissenrecht en burgerlijk procesrecht.

Chris Jansen en Sophie Prent

Bekijk de mogelijkheden

 • Expertisegebieden

  • Aanbestedingsprocedures
  • Doorwerking van aanbesteding(srecht) in de contractfase
  • Voorbereiding, inrichting en uitvoering van aanbestedingsprocedures
  • Wisselwerking tussen aanbestedingsrecht en verbintenissenrecht in aanbestedingsprocedures
 • Voorbeeldcursussen

  • Actualiteiten aanbestedingsrecht
   In deze cursus wordt ingegaan op de belangrijkste actuele Europese en nationale ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en de jurisprudentie op het terrein van het aanbestedingsrecht.
  • Capita Selecta aanbestedingsrecht voor specialisten
   In deze cursus komen specifieke thema’s en leerstukken binnen het aanbestedingsrecht aan de orde. De keuze van de thema’s en leerstukken geschiedt in overleg met de aanvrager van de cursus. 
  • Herziening van de Aanbestedingswet
   In deze cursus wordt ingegaan op de belangrijkste wijzigingen van de Aanbestedingswet 2012 naar aanleiding van de implementatie van de nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen 2014/23/EU, 2014/24/EU en 2014/25/EU.
  • Inleiding in het aanbestedingsrecht
   In deze cursus wordt een antwoord gegeven op vragen als: wanneer is sprake van een ‘aanbesteding’ (en wanneer niet)? Hoe verloopt een inkoop- en aanbestedingsproces op hoofdlijnen? Welke belangen staan daarbij op het spel? etc.
  • Wisselwerking tussen aanbestedingsrecht en verbintenissenrecht
   Aan het einde van deze specialisatiecursus kunnen de cursisten in concrete gevallen antwoord geven op vragen die kunnen rijzen hetzij in het kader van de afwikkeling van een aanbestedingsprocedure, hetzij na de totstandkoming van een overeenkomst die onderwerp is geweest van een aanbestedingsprocedure.

Een incompany cursus aanvragen

Wilt u weten wat de VU Law Academy voor uw organisatie kan betekenen, of heeft u al een specifieke opleidingsvraag? Neem dan contact met ons op, we maken graag een afspraak.

Ireen Schouten

Opleidingsmanager incompany cursussen
T 020 598 6255.

E  i.schouten@vu.nl

Wij bellen u terug!

Nu geen tijd om te bellen of uw vraag in een bericht te verwoorden?

Stuur ons een e-mail met de dag en het tijdstip waarop we contact met u kunnen opnemen, dan bellen wij u terug op een moment dat het u schikt.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Contactpersoon

Portretfoto Ireen Schouten