Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ambassadeur van HOVO: van flyers tot HOVO-pakket cadeau

Bent u op zoek naar een origineel cadeau voor een vriend of vriendin, uw partner of een collega? Of bent u lid van een vereniging, een leeskring waarvan de leden misschien geïnteresseerd zijn in HOVO? Dan hebben wij een paar tips voor u.

We hebben een speciaal HOVO-cadeaupakket samengesteld in samenwerking met de VU boekhandel. En we bieden de mogelijkheid om extra flyers of gidsen te bestellen. Lees hier verder over de mogelijkheden.

Onderwerpen

 • Geef een studiedag cadeau

  Wilt u iemand verrassen met een ‘dagje kennis’? Dat kan: voor studiedagen is het mogelijk om voor twee personen tegelijk in te schrijven.

  U kiest bij de Aanmeldopties bij de cursusbeschrijving voor de optie “Deelname twee personen”. U hoeft dan alleen uw eigen gegevens op te geven. Zo kunt u een persoon meenemen naar de studiedag zonder dat deze zichzelf hoeft aan te melden.

  Informatie over de studiedag alleen beschikbaar voor aanmelder
  Bij aanmelding voor twee personen vult u alleen uw eigen gegevens in. HOVO beschikt dus niet over gegevens van de tweede deelnemer. Dit betekent dat alleen degene die zich aanmeldt verdere informatie over deze dag ontvangt, zoals de startmail met daarin de exacte zaal, eventueel cursusmateriaal of berichten over wijzigingen. De aanmelder moet dus zelf deze informatie delen met de tweede deelnemer. Als u liever wilt dat beide personen alle informatie ontvangen, moeten beide personen zich apart aanmelden.

  U kunt hier het actuele aanbod Studiedagen en lezingen bekijken

 • Cadeaupakket HOVO

  Leuk voor een verjaardag, Sint of kerst, pensionering of gewoon zomaar. Het uitgebreide cursusaanbod van HOVO aan de Vrije Universiteit Amsterdam is heel divers met voor ieder wat wils.

  Wilt u een cursus cadeau geven? Om administratieve redenen kunt u niet een hele cursus cadeau geven. We raden u aan om dit op een andere manier te regelen: De ontvanger van uw cadeau schrijf zichzelf in voor een cursus naar keuze. Als gever stemt u samen met de ontvanger de verrekening van de kosten verder af.

  Nu is het nooit leuk om met lege handen aan te komen. Een tip om uw cadeau ‘in te verpakken’.

  HOVO-cadeaupakket met VU-artikelen
  De VU-boekhandel heeft een speciaal HOVO-cadeaupakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit een totebag (linnen tasje), een schrijfmap met blocnote, etui, pen en de meest actuele cursusgids. Zo kan de ontvanger gelijk een keuze maken. Dit HOVO-cadeaupakket kost € 20 en is verkrijgbaar in de VU Boekhandel, op de begane grond in het Hoofdgebouw. U kunt het cadeaupakket ook bestellen in de webshop van de VU Boekhandel

  Bundel Laatbloeiers 
  De HOVO-bundel ‘Laatbloeiers’ bevat essays van verschillende HOVO-docenten. Zij schrijven over wetenschappers, filosofen, kunstenaars en schrijvers die na hun vijftigste tot bloei kwamen. Denk bijvoorbeeld aan Kant, Bellini en Hokusai. ‘Laatbloeiers’ laat zien dat ouder worden zeker geen grijs verval hoeft te betekenen, maar juist kan uitgroeien tot mooi, spannend, allesomvattend of revolutionair werk. HOVO-programmadirecteur Carolien van Bergen schreef de inleiding en redigeerde het, samen met Arko Oderwald en Koos Neuvel (2015). Het boek kost € 15 inclusief verzendkosten. Het boek is uitsluitend verkrijgbaar via HOVO Amsterdam. U kunt hier klikken om het boek te bestellen. Houd rekening met een verzendtermijn van ongeveer een week.

  Een citaat uit het boek: "Hokusai was er zich wel van bewust dat hij na zijn zeventigste nieuwe hoogten in zijn kunst had bereikt. In 1835 liet hij zijn uitgever weten wat hij over zijn eigen carrière dacht: ‘Vanaf mijn zesde jaar begon ik van alles te tekenen. Op mijn vijftigste jaar had ik een aanzienlijk oeuvre van schilderingen en tekeningen op mijn naam staan, maar ik moet bekennen dat alles wat ik heb gemaakt voor mijn zeventigste niet echt veel voorstelde. Echter, op mijn 73ste begon mij het ware begrip te dagen van de structuur van dieren, insecten en vissen en van de aard van de vorm van planten en bomen. Daarom zal ik op de leeftijd van 86 jaar zeker geleidelijke vooruitgang hebben geboekt en op mijn negentigste zal ik de kern van de kunst ten volle hebben gevat. Als ik honderd ben, zal ik een echt magnifiek niveau hebben bereikt. Op mijn 110e zal iedere stip en lijn van mij een en al leven zijn.  Ik wil eenieder oproepen die mij dan overleeft, om voor zichzelf uit te maken of ik onzin heb uitgekraamd."

 • Ambassadeur: vraag flyers of extra gidsen aan

  Bent u enthousiast over de cursussen van HOVO Amsterdam en kent u mensen die ook graag hun kennis willen verbreden? Of bent u lid van een vereniging of club waarvan de leden misschien geïnteresseerd zijn in HOVO? Wijs hen op het cursusaanbod van HOVO over actuele en tijdloze thema's. Lees verder hoe u extra flyers of gidsen aanvraagt om anderen op onze cursussen te attenderen.

  1. Vraag extra cursusgidsen of flyers aan 
   Via hovo@vu.nl kunt u eenvoudig eenmalig extra flyers of cursusgidsen met ons aanbod bestellen. U verspreidt die vervolgens onder geïnteresseerden in uw omgeving. Geef bij uw bestelling aan hoeveel extra flyers of gidsen u wilt ontvangen en waar u die gaat uitdelen. Wij sturen ze kosteloos naar u op. 
  2. Stuur linkjes door
   Daarnaast kunt u geïnteresseerden heel gemakkelijk tippen over onze cursussen door de link naar onze websiteFacebook-paginaLinkedIn-pagina of YouTube-account door te sturen.

  Als ambassadeur van HOVO doet u niet alleen iets voor uw omgeving, maar ook voor u zelf. Hoe meer cursisten onze colleges volgen, hoe meer mogelijkheden er zijn om ons aanbod te  verbreden met boeiende en uiteenlopende onderwerpen.

 • Deel HOVO op social media

  Bent u enthousiast over HOVO Amsterdam? HOVO plaatst regelmatig berichten op diverse social media kanalen. U kunt deze delen met uw omgeving om anderen op HOVO Amsterdam te attenderen.

  Social media kanalen

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.