Ben ik toelaatbaar met mijn vwo-diploma?

Met je vwo-diploma ben je toelaatbaar tot een bacheloropleiding als er geen aanvullende eisen zijn. Check op de pagina van je opleiding of er geen aanvullende toelatingseisen zijn voor de opleiding die je gekozen hebt.

Als je niet aan de eisen van de opleiding voldoet, moet je deficiënties wegwerken door het behalen van de juiste toetsen op 6 vwo-niveau. Deficiënties moeten uiterlijk 15 juli zijn weggewerkt, anders verbruik je een deelname kans, tenzij je om uitstel vraagt, zoals terug te vinden in de regeling Selectie en plaatsing.

Ik heb mijn vwo-diploma vóór 2010 behaald

Als je vóór 2010 je vwo-diploma hebt behaald gelden dezelfde eisen. Het enige verschil is dat je bij je aanmelding in Studielink de melding krijgt dat je vooropleiding niet geverifieerd kan worden. Lever daarom een gewaarmerkte kopie van je diploma en cijferlijst in via de post (Studie-en Studentenadministratie, de Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam) of  bij de Studentenbalie (Hoofdgebouw, begane grond). Bij de Studentenbalie kun je je diploma laten waarmerken. Neem daarvoor je originele diploma en een kopie mee. Waarmerken kan ook bij de administratie van de instelling die het diploma heeft verstrekt.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30u en 14.00 - 16.00u).

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (inloggen met je VUnet-ID)