Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De start van jouw juridische carrière

Wat ga je doen?

Informatie over het programma, de inhoud van de cursussen en de startmomenten, vind je op de site van de Open Universiteit.

Je volgt de materieelrechtelijke vakken aan de Open Universiteit via afstandsonderwijs. Dit doe je met behulp van schriftelijk studiemateriaal en een online leeromgeving.

Elke cursus heeft een omvang van 5 studiepunten (EC). Een studiepunt komt overeen met een studielast van ca. 28 uur. Het totaal aantal studiepunten voor dit programma is 60 EC (69 EC voor het programma Fiscaal Recht). Dit staat gelijk aan een jaar voltijd studeren. In deeltijd doe je hier dus langer over. Het schakelzoneprogramma dien je binnen vier jaar af te ronden.

De kopcursussen volg je rechtstreeks aan de VU. Je mag starten met de kopcursussen wanneer je 45 EC van het programma hebt afgerond. Een versneld traject is mogelijk, vraag de studieadviseur van de Open Universiteit naar de mogelijkheden.

Kopcursus master Rechtsgeleerdheid

  • Schakelscriptie

Kopcursussen master Fiscaal Recht

  • Bedrijfseconomie I
  • Bedrijfseconomie II
  • Schakelscriptie

De Schakelscriptie wordt 4 keer per jaar aangeboden. De bedrijfseconomische vakken worden 1 keer per jaar aangeboden. In de studiegids vind je per vak terug wanneer het vak wordt aangeboden.

Na afronding van de kopcursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat lever je in bij de Open Universiteit.

Civiel effect

Na afronding van je hbo-opleiding Rechten, het schakeltraject SchakelzoneRecht én de masteropleiding Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht, voldoe je aan de eisen van het civiel effect dat vereist is voor de toga-beroepen.

Wil je je aanmelden voor SchakelzoneRecht?

Bekijk de toelatingseisen