Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Kies jouw bachelor- of masteropleiding media aan de VU

Analyseer de invloed die media op elkaar en op ons hebben

Wil je je verdiepen in de impact van social media op jongeren? Alles te weten komen over een slimme, digitale en duurzame samenleving? Ontdek met welke opleidingen aan de VU je je kunt verdiepen in media.

Media is de ideale richting wanneer je je wilt verdiepen in de wereld van apps en social media en met een kritische blik wil leren kijken naar digitale media, televisie, film en streaming media. Als je de ongeschreven code van mediarelaties wil begrijpen en gek bent van cultuur en creativiteit, dan is een studie media aan de Vrije Universiteit Amsterdam the place to be. Amsterdam zal je als culturele en innovatieve stad enorm inspireren. Iedere dag is er wel een tof festival en ontmoeten copywriters, kunstenaars, fotografen en filmmakers elkaar in één van de hotspots in de buurt. Creatieve uitingen komen op straat, in musea en bij bedrijven terecht en steeds meer organisaties willen hun werknemers laten ontspannen in groene kantoren of bijvoorbeeld via mindfulness podcasts. Media worden ingezet om zoveel mogelijk klanten aan te trekken en influencers laten zien hoe fijn ze een bepaald product of een dienst vinden. Weet jij eigenlijk nog wat een echte referentie is en welke door een bedrijf zelf verzonnen is? Met de toegenomen invloed van sites als Tripadvisor en de vermelding van alle ervaringen bij werkelijk alle producten en diensten die je kunt kopen, heeft iedereen een stem gekregen. Maar welke stem bepaalt het resultaat en wie bepaalt de trend voor morgen? Weet jij het? 

Als je je wil onderdompelen in je reptielenbrein, je alles wil weten over funnels en aankoopgedrag via media, dan is dit het speelveld waar je los kunt gaan. Hier kun je organisaties adviseren over een duurzame digitale transformatie en audiovisuele media. Hier kun je schrijven over jouw visie en bevindingen. Duik in de vele archieven die musea hebben, bekijk media-uitingen met een historische bril en zie hoe media inspireren, activeren, informeren en soms ook oproepen tot actie. Mediagebruik verandert continu: wat nu hot is, is straks achterhaald. En niet iedereen begrijpt de verschillende communicatie-uitingen even goed. Aan jou de schone taak om mensen te helpen, bedrijven te adviseren, of misschien wel de nieuwste influencer, Tiktokker of Insta-expert te worden. Media kunnen je maken en breken. Als media-expert ben je goud voor een organisatie. Jij kunt als pionier in de spotlights, of juist meer achter de schermen het verschil maken. 

Kies jouw bachelor- of masteropleiding media aan de VU
Ontdek welke bachelor- en masteropleidingen media in hun programma hebben en kom studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bekijk zeker ook de toekomstpagina van de opleiding als je wil weten wat je na je studie kan gaan doen. We zien je graag op een van onze open dagen, online of op de VU-campus!

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam