Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

dichterBLIJ

Verras eenzame ouderen met een kaartje

Iza en Erik, studenten PPE en Politicologie

Iza en Erik, studenten PPE en Politicologie

Het idee van dichterBLIJ ontstond toen Iza, VU-student PPE, het initiatief nam om, via een verpleeghuis, brieven en kaartjes te gaan uitwisselen met een (eenzame) bewoner. Ze bleken allebei Elvis-fan, het schrijven werd een succes en samen met haar vriend Erik, VU-student Politicologie richtte zij de Stichting dichterBLIJ op. Sinds het bestaan verrasten zo’n negentig vrijwilligers al twintig ouderen met kaartjes en brieven.

Een persoon schrijft een brief aan tafel

Doe mee!

Doe mee!

De kracht van dichterBLIJ zit in de verrassing. Vrijwilligers sturen tientallen kaartjes vanuit het hele land (en in de vakantie zelfs daarbuiten)  aan een oudere op een bijzondere dag. Dat is vaak een verjaardag, maar ook om  mensen sterkte te wensen vlak voor hun operatie of als ze een lastige periode tegemoetgaan. 

Vrijwilligers worden door de Stichting aangemoedigd om hun eigen adres ook op hun kaartje te schrijven, zodat de oudere eventueel ook een kaartje terug kan sturen. Daar kan zo ook maar een vriendschap uit onstaan, een prachtige aanvulling op de verrassing.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar www.dichterblij.nl.

DichterBlij

Wil jij ook je wereld veranderen?

Bezoek de VU Bachelordag
Een rij nationale vlaggen
In wat voor wereld willen we leven? Hoe kan een samenleving eerlijk worden georganiseerd? Welke rol speelt media in politieke opvattingen van burgers?
De grote vergaderzaal van het Europees parlement
Tijdens de bachelor Politicologie aan VU Amsterdam ga je aan de slag met grote én kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen.

Gerelateerde opleidingen