Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

dichterBLIJ

Verras eenzame ouderen met een kaartje

Iza en Erik, studenten PPE en Politicologie

Iza en Erik, studenten PPE en Politicologie

Het idee van dichterBLIJ ontstond toen Iza, VU-student PPE, het initiatief nam om, via een verpleeghuis, brieven en kaartjes te gaan uitwisselen met een (eenzame) bewoner. Ze bleken allebei Elvis-fan, het schrijven werd een succes en samen met haar vriend Erik, VU-student Politicologie richtte zij de Stichting dichterBLIJ op. Sinds het bestaan verrasten zo’n negentig vrijwilligers al twintig ouderen met kaartjes en brieven.

Een persoon schrijft een brief aan tafel

Doe mee!

Doe mee!

De kracht van dichterBLIJ zit in de verrassing. Vrijwilligers sturen tientallen kaartjes vanuit het hele land (en in de vakantie zelfs daarbuiten)  aan een oudere op een bijzondere dag. Dat is vaak een verjaardag, maar ook om  mensen sterkte te wensen vlak voor hun operatie of als ze een lastige periode tegemoetgaan. 

Vrijwilligers worden door de Stichting aangemoedigd om hun eigen adres ook op hun kaartje te schrijven, zodat de oudere eventueel ook een kaartje terug kan sturen. Daar kan zo ook maar een vriendschap uit onstaan, een prachtige aanvulling op de verrassing.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden? Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar www.dichterblij.nl.

DichterBlij

Wil jij ook je wereld veranderen?

Bezoek de VU-bachelordag
In wat voor wereld willen we leven? Hoe kan een samenleving op een eerlijke manier worden georganiseerd? Welke rol spelen sociale media in de politieke opvattingen van burgers?
Spandoek met de tekst "not my president"
Tijdens de bachelor Politicologie aan de VU Amsterdam ga je aan de slag met grote én kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen

Gerelateerde opleidingen