Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Samen maken we het verschil: nieuwe doelen VUfonds

18 december 2023
Verbetering van de mentale gezondheid van vluchtelingen, digitalisering van het complete archief van VU-oprichter Abraham Kuyper, en steun aan eerstegeneratiestudenten. Dit zijn de drie nieuwe doelen waarvoor het VUfonds de komende maanden aandacht vraagt, binnen én buiten de VU.

Bijdragen aan het mentale welzijn van vluchtelingen
Marit Sijbrandij, hoogleraar klinische psychologie, heeft een app ontwikkeld die zorgt voor verbetering van het mentale welzijn van getraumatiseerde vluchtelingen. De app wordt al ingezet in enkele conflictgebieden, maar de onderzoekers willen deze verder verspreiden en de effectiviteit onderzoeken. Hierdoor kunnen nog meer mensen worden geholpen.
Lees meer over deze app en bekijk de video

Abraham Kuyper begrijpen met kunstmatige intelligentie
De VU beschikt over het complete archief van VU-oprichter Abraham Kuyper. Helaas is een deel hiervan vanwege zijn onleesbare handschrift niet toegankelijk voor onderzoek. Conservator Myrthe Bleeker wil kunstmatige intelligentie inzetten om Kuypers werk digitaal beschikbaar te maken.
Lees meer over dit erfgoed en bekijk de video

Eerstegeneratiestudenten op weg helpen binnen de VU
Voor eerstegeneratiestudenten kan de stap naar het hoger onderwijs behoorlijk groot zijn. Het Better Prepared-programma van de VU ondersteunt deze studenten. Dit voorkomt onnodige uitval. Alumnus Darine el Houfi wil met dit programma méér eerstegeneratiestudenten begeleiden, zodat zij met gelijke kansen starten op onze universiteit.
Lees meer over deze steun en bekijk de video


Bekijk het overzicht van de afzonderlijke projecten en draag bij