Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderdeelcommissie FSW

Laatst gewijzigd op 1 december 2022
De onderdeelcommissie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen vormt een deel van de ondernemingsraad en vertegenwoordigt de belangen van de medewerkers richting het faculteitsbestuur.

Medezeggenschap binnen een organisatie is van groot belang. Graag brengen wij nogmaals onze Onderdeelcommissie (ODC) onder de aandacht. Naar aanleiding van de laatste Gemeenschappelijke Vergadering (GV) is een voorlopig advies geschreven over de herprogrammering van het bacheloronderwijs. De ODC heeft geadviseerd eerst de behoeften van opleidingen en studenten vast te stellen en op basis daarvan flexibilisering en/of kwaliteitsverbetering door te voeren. De ODC staat positief tegenover een programmering van het onderwijs op één dag in de pre-master. De financiële consequenties van alle onderwijsplannen moeten uiteraard eerst helder zijn voor de ODC een definitief advies kan geven.

Iedereen wil graag kwaliteitsverbetering. De ODC staat er wel op dat het voor medewerkers van tevoren duidelijk is hoe de hoeveelheid administratieve arbeid die kwaliteitsverbetering met zich meebrengt zo veel mogelijk beperkt kan worden.

Lees hier de brieven over het bacheloronderwijs, over de facultaire pre-master en over toetsbeleid en vakevaluaties.

Daarnaast heeft de ODC er bij het FB op aangedrongen de precieze plannen voor de nieuwe huisvesting (incl. plattegronden) zowel op VUnet als fysiek beschikbaar te maken en het FB heeft toegezegd dit te zullen doen. Lees hierover meer in de maandelijkse column van Hanneke Reuling in de nieuwsbrief.

Mocht je willen reageren op de activiteiten van de ODC of punten willen agenderen, dan kun je een mail sturen naar odc.fsw@vu.nl.

Leden

Ga naar de pagina Leden Onderdeelcommissies faculteiten en diensten.