Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Caring Universities

Online e-health programma’s voor het mentale welzijn van studenten
De simpele vraag: "Hoe gaat het?" is er een die we vaak tegenkomen, maar toch vaak voorbijglipt zonder de echte zorg te krijgen die het verdient. Maar al te vaak antwoorden we uit gewoonte, waarbij we nalaten te pauzeren en echt bij onszelf in te checken. Het is van cruciaal belang om even de tijd te nemen en na te denken over hoe we ons werkelijk voelen, omdat onze onmiddellijke reacties ons misschien niet altijd het beste van dienst zijn.

Als het om jonge professionals gaat, vallen veel van hen tijdens hun studie af of krijgen ze een burn-out. Hoewel we geen exacte cijfers hebben, is het duidelijk dat de cijfers hoog zijn, en het is een harde realiteit waar velen zich in kunnen vinden.

Met dit in het achterhoofd is Leonore de Wit, hoofd van de sectie onderwijs van de afdeling Klinische Psychologie van de VU Amsterdam, geëerd met de Comeniusprijs. Deze erkenning heeft zij gekregen voor haar inzet bij het ontwikkelen van een programma binnen het psychologie curriculum, specifiek bedoeld om coaches op te leiden ter ondersteuning van de programma's die binnen Caring Universities worden aangeboden. Dit initiatief werkt samen met verschillende nationale en internationale universiteiten en vormt een cruciaal onderdeel van de onderzoeken naar de geestelijke gezondheid van studenten van de Wereldgezondheidsorganisatie – een internationale inspanning gericht op het vergroten van ons begrip van het mentale welzijn van studenten.

Het is belangrijk dat universiteiten prioriteit geven aan het mentale welzijn van hun studenten, en dat studenten zelf goed zorgen voor zowel hun eigen geestelijke gezondheid als die van hun medestudenten. Dit is waar Caring Universities ondersteund en een reeks e-health programma's aanbiedt die zijn ontworpen om studenten uit te rusten met waardevolle technieken en vaardigheden om hun mentale gezondheid gratis te verbeteren. Deze programma's zijn zorgvuldig ontwikkeld in samenwerking met masterstudenten Psychologie aan de VU Amsterdam om problemen aan te pakken over verschillende aspecten van het studentenleven zoals; het verbeteren van de slaap, het aanpakken van uitstelgedrag, het verbeteren van de stemming en het gevoel van eigenwaarde en het verminderen van stress. Uiteindelijk is het doel om een universitaire omgeving te realiseren die het welzijn van studenten verankert, waardoor ze niet alleen academisch kunnen excelleren, maar ook kunnen gedijen en echt geluk kunnen ervaren. Dit doel wordt ook gedeeld door studentenpsychologen en studieadviseurs, die zien de programma's van Caring Universities als een waardevolle aanvullende hulpbron om studenten te ondersteunen op hun reis naar welzijn op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.

Wat kun je verwachten? Studenten zijn altijd welkom om Caring Universities-programma's te gebruiken wanneer ze maar willen. Daarnaast ontvangt iedere student in de tweede helft van het studiejaar een e-mail met een enquêtelink. Het doel van dit onderzoek is om mogelijke psychische problemen onder studenten vroegtijdig op te sporen. Na de enquête ontvangt elke student een e-mail met persoonlijke feedback en een korte aanbeveling over welke online e-healthprogramma's aansluiten bij hun huidige behoeften.

Tot nu toe zijn de resultaten van dit initiatief positief. Als je nieuwsgierig bent, kun je enkele persoonlijke verhalen van studenten op de website van Caring Universities bekijken. Het gaat erom dat studenten hun medestudenten een handje helpen, en het maakt echt een verschil in het creëren van een gezondere en meer betrokken studieomgeving.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam