Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Mentimeter

Laatst gewijzigd op 17 januari 2024
Hier kan je informatie vinden over Mentimeter en over hoe je het kan gebruiken voor je studie

Mentimeter - Wat is het?

Mentimeter is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel voor online stemmen. Met Mentimeter kan je vragen stellen tijdens een presentatie. Het publiek kan antwoorden via smartphones of andere mobiele toestellen. De resultaten worden direct op het scherm getoond. 

Docenten kunnen Mentimeter gebruiken om colleges interactiever te maken. Ook studenten kunnen Mentimeter gebruiken, bijvoorbeeld voor presentaties, internetenquĂȘtes of vergaderingen.

Mentimeter - Hoe te verkrijgen

Mentimeter is beschikbaar voor alle medewerkers en studenten van de VU die een e-mailadres hebben dat eindigt op vu.nl, student.vu.nl, acta.nl, student.acta.nl of vumc.nl. Als je al een gratis, basis- of pro-account voor Mentimeter hebt met een van deze e-mailadressen, kan je dit account upgraden naar de VU-campuslicentie. Indien je nog geen Mentimeteraccount hebt, kan je zelf een nieuw account aanmaken. Je hebt geen account nodig om te kunnen stemmen.

Om een nieuw account aan te maken:

Na het aanmaken van je account, log je in op Mentimeter via www.mentimeter.com/login. Klik op "Log in with SSO", zoek op "Vrije Universiteit Amsterdam" en log in met je VU-gegevens.

Mentimeter - Hoe te gebruiken

Voor de meest actuele beschrijving van het gebruik van Mentimeter verwijzen we je naar de Mentimeterwebsite. We raden alle nieuwe gebruikers aan deze korte introductie tot Mentimeter te lezen: Zo maak je je eerste presentatie.

Privacyverklaring VU Mentimeter

De Vrije Universiteit Amsterdam neemt je privacy serieus. Lees onze privacyverklaring.

Mentimeter - Ondersteuning

Heb je een vraag over Mentimeter of ondervind je een probleem bij het gebruik van het systeem? Ga dan naar het Mentimeter Help Center. Daar vind je informatie over de verschillende functionaliteiten van Mentimeter. Je kan ook een vraag stellen aan het Mentimeter Support Team via de Chatknop rechtsonder in je scherm. 

Indien je niet kunt inloggen op Mentimeter of indien Mentimeter niet beschikbaar is, neem dan contact op met de IT Servicedesk. (Kun je niet bij de IT Servicedesk via deze link? Bel ze dan via (020 59) 80000.)

Bekijk de rest van de Digital Student Guide