Met de studieadviseur van jouw opleiding (Studieadviseur - Vrije Universiteit Amsterdam) bespreek je wat je nodig hebt en wat er mogelijk is. Dit kan verschillen per faculteit of opleiding. Soms moet je na dit gesprek ook nog zelf contact opnemen met je docent om je ondersteuningsvragen te bespreken.
Voorbeelden van mogelijkheden zijn het gebruik van speciale software om de lessen te volgen, het bieden van een duidelijke en voorspelbare structuur door docenten, en het vooraf toegankelijk maken van onderwijsmaterialen.
Waar streven we naar?
Toegankelijk onderwijs moet de norm worden, dat is het streven. Het biedt voordeel voor studenten en docenten. Gelukkig is de bewustwording over de noodzaak hiertoe bij de Vrije Universiteit Amsterdam de laatste jaren enorm vergroot.
Er wordt hard gewerkt aan de implementatie van het VN-verdrag Handicap (wetten.nl - Regeling - Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap - BWBV0004045). Hierbij wordt ook geluisterd naar de input die studenten van Disability RendezVU geven. Disability RendezVU is een klankbordgroep, bestaande uit studenten met een ondersteuningsvraag. Wil jij ook bijdragen aan het streven om toegankelijk onderwijs de norm te maken? Stuur een mail naar infopuntsmf.soz@vu.nl en sluit je aan bij Disability RendezVU.