Studieprogramma
Tijdens de driejarige bachelor werk je elke week vanuit een ander patiëntprobleem. Dat probleem vormt het uitgangspunt van het onderwijs van de week. Naast de onderwijsblokken doe je in de bachelor een zorgstage en de praktijkstage ‘academische vorming’.
Per week heb je gemiddeld 12 onderwijs contacturen, bestaande uit hoorcolleges, studiegroepen en practica. Daarnaast besteed je per week ongeveer 24 uur aan zelfstudie, waarin je de stof zelfstandig bestudeert en je vaardigheden oefent in groepen. In de laatste week van de cursus heb je een tentamen. Hoe een gemiddelde week eruitziet, vind je in dit schema.
Een voorbeeld: Een week uit de cursus 'Binnenstebuiten’
Tijdens de cursus 'binnenstebuiten' maak je tijdens het patiëntcollege kennis met een patiënt met eczeem. Een dermatoloog bespreekt de klachten met de patiënt en licht de situatie toe. Een fysioloog en (moleculair) celbioloog vertellen over de achtergrond van de aandoening. Vervolgens werk je in een studiegroep aan je studieopdrachten en bekijk je huidweefsel onder de microscoop tijdens de practica. Je sluit de week af met een college waarin alle facetten van de week besproken worden. Tijdens dit college kun je ook alle vragen, als je die nog hebt, stellen.
Minoren Faculteit der Geneeskunde VU
De Faculteit der Geneeskunde VU biedt in het derde jaar van de bachelor minoren aan. De minoren richten zich op medisch wetenschappelijke verdieping en verbreding en versterkt daarmee jouw academische vorming. Het vormt een brug tussen onderzoek en kliniek. Je leert om wetenschappelijk te denken en te handelen binnen de academische geneeskunde. Je maakt kennis met de onderzoekszwaartepunten van de Faculteit der Geneeskunde VU.Je kunt kiezen uit een aantal aandachtsgebieden. Kijk voor meer informatie op 'Minoren Faculteit der Geneeskunde VU.'
Meer weten?
Wil je weten welke vakken er gegeven worden in de bachelor? Of meer informatie over de indeling van de opleiding? Bekijk dan eens het opleidingsschema bachelor of bezoek de studiegids.