Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Techniek

Onze expertise strekt zich uit tot de ontwikkeling van instrumenten voor diverse experimentele onderzoeksbehoeften binnen onze bètafaculteit. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerp en de prototyping van innovatieve elektronische instrumenten en softwareoplossingen. Daarnaast beschikken we over productiefaciliteiten die kleine batches kunnen verwerken, en kunnen we de productievolumes opschalen door indien nodig samen te werken met onze productiepartners.

Ontwerp en testen
Ons ontwerpproces maakt gebruik van Mentor Graphics E-CAD-software met geavanceerde simulatiemogelijkheden. Uitgebreide test- en meetinstrumenten stellen ons in staat ontwerpen te valideren in reële omstandigheden. Bovendien is onze aparte testfaciliteit geschikt voor klimaat- en EMC-tests, met een EMxpert, een realtime EMC- en EMI-testtool om elektromagnetische problemen tijdens de ontwerpfase snel te diagnosticeren en op te lossen.

Productie
Uitgerust met een uitgebreid assortiment apparatuur voor oppervlaktemontagetechnologie, kunnen we in eigen huis op maat gemaakte onderzoeksinstrumenten, prototypes en kleine series bouwen. Deze mogelijkheid komt ten goede aan onze spin-offbedrijven, waardoor we pre-productieruns kunnen uitvoeren voordat we deze uitbesteden aan assemblagebedrijven. Deze praktijk zorgt ervoor dat pre-productie-eenheden worden gebouwd en uitvoerig getest, waardoor kostbare wijzigingen of herbewerking tijdens de serieproductie tot een minimum worden beperkt.

Analoge circuits
Analoge elektronica dient als interface naar de echte wereld. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van circuits met weinig ruis voor het meten van kleine signalen, het regelen van hoge spanningen en stromen, feedbackregeling en meer. Voorafgaand aan de productie gebruiken we Spice-simulatie om de juistheid te valideren.

Veldprogrammeerbare poortarrays (FPGA)
FPGA's bieden een verzameling programmeerbare, snelle digitale circuits op één chip. Ze blinken uit in het nauwkeurig synchroniseren van metingen, het parallel uitvoeren van talloze taken en het snel uitvoeren van signaalverwerkingsalgoritmen. We creëren geavanceerde FPGA-gebaseerde instrumenten die analoge signaalconditionering, analoog naar digitaal/digitaal naar analoog converters, microprocessors en Ethernet-communicatie omvatten. Voor traditioneel FPGA-ontwerp gebruiken we Mentor Graphics HDL Designer, Precision en Modelsim, terwijl we voor Xilinx FPGA- en Zynq System on a Chip-ontwerpen Vivado gebruiken.

IoT, microcontrollers, bekabelde en draadloze communicatie
We integreren intelligentie in instrumenten om metingen te verbeteren, repetitieve taken te automatiseren en experimentele opstellingen te controleren. In laboratoriumomgevingen gebruiken we traditioneel bekabelde communicatieprotocollen zoals USB, Ethernet, bekabelde PCIe en serieel. Voor buitenmetingen en bediening op afstand maken we echter vooral gebruik van draadloze communicatiestandaarden zoals Cellular (4G), XBee, Bluetooth en LoRa. Deze aanpak biedt onderzoekers en studenten meer flexibiliteit, waardoor omslachtige, lange kabels overbodig worden.

Onze verwerkingskernen omvatten MicroChip, ARM (compatibel met Arduino-software) en embedded Linux.

LED-technologie
LED-technologie komt steeds vaker voor in experimentele opstellingen. Wij zijn gespecialiseerd in vermogensregelingselektronica voor golflengtespecifiek of wit licht, zowel continu, gepulseerd als gemoduleerd.

Software-engineering
We ontwikkelen software voor experimentele opstellingen, waaronder data-acquisitie, webgebaseerde experimenten, realtime controle, embedded systemen, IoT-integratie in de cloud en meer. Onze vaardigheid omvat verschillende programmeertalen, waaronder C, C++, Java, LabVIEW, LabWindows, PHP, HTML, JavaScript en Python.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam