Zelfstandig verbeteren van jouw academische schrijfvaardigheid

Wil je zelf aan de slag met het verbeteren en controleren van je Nederlandse academische teksten, bijvoorbeeld in je scriptie? In deze workshop leer je hoe je dat aanpakt, onder andere met automatische feedback van DigiRevisie.

Je neemt je eigen tekst mee naar de workshop, zodat je meteen daarmee aan de slag kunt gaan. Bijvoorbeeld met je bachelorscriptie of masterscriptie in wording. In de workshop leer je aan welke kenmerken een academische tekst moet voldoen en hoe je eigen teksten kunt controleren en verbeteren op deze kenmerken.

We besteden veel aandacht aan tekstsamenhang omdat uit onderzoek is gebleken dat studenten dit tijdens het schrijven vaak een moeilijke opgave vinden. Je krijgt strategieën aangeleerd om de samenhang in je teksten te beoordelen en verbeteren. Hierbij maken we ook gebruik van de website DigiRevisie die studenten automatische feedback op tekstsamenhang geeft. Na afloop van de workshop weet je hoe je je teksten en schrijfvaardigheid zelfstandig kunt verbeteren.

Camille Welie

De workshop wordt op de campus aangeboden en duurt 3 uur.

Najaar 2022

Aantal deelnemers
Maximaal 15

Inschrijven en contact
Voor informatie, vragen en inschrijven kun je een mail sturen naar de cursusadministratie van het ALP: alp.fgw@vu.nl. Vermeld hierbij de workshopcode:

Contact Academic Language Programme

Voor docenten, opleidingsdirecteuren, studieadviseurs en andere VU-medewerkers: wil je informatie over het ALP-aanbod of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP

Dr. Camille Welie, coördinator ALP Nederlands (NT1, NT2)

Voor studenten: neem voor vragen of informatie over een cursus, workshop of coaching contact op met de ALP cursusadministratie