Zelfstandig verbeteren van jouw academische schrijfvaardigheid

In deze workshop voor VU-studenten leer je hoe je de door jou geschreven academische tekst kunt controleren en verbeteren aan de hand van tekstkenmerken zoals samenhang.

Workshop “Zelfstandig verbeteren van je academische schrijfvaardigheid”

Deze workshop is bedoeld voor studenten die moeite hebben met het schrijven van academische teksten in het Nederlands en willen leren hoe ze hun teksten kunnen verbeteren. In de workshop leer je aan welke kenmerken academische teksten moeten voldoen en hoe je je teksten kunt controleren en verbeteren op deze kenmerken. Je neemt je eigen tekst mee naar de workshop, zodat je tijdens de workshop met die tekst aan de slag kunt, bijvoorbeeld met je bachelorscriptie of masterscriptie in wording. In de workshop besteden we in het bijzonder aandacht aan tekstsamenhang, omdat uit onderzoek is gebleken dat studenten de meeste moeite hebben met het schrijven van samenhangende teksten. Je krijgt strategieën aangeleerd om de samenhang in je teksten te beoordelen en verbeteren. Hierbij maken we ook gebruik van de website DigiRevisie die studenten automatische feedback op tekstsamenhang geeft. Na afloop van de workshop weet je hoe je je teksten en schrijfvaardigheid zelfstandig kunnen verbeteren.

Donderdag 19 mei 2022, 13.00 - 16.00 uur.
Deadline voor aanmelden: 12 mei 2022.

Aantal deelnemers: 15
Docent: Dr. Camille Welie
Kosten: € 40,-
Workshopcode:

Inschrijven en Contact
alp.fgw@vu.nl

Contact Academic Language Programme

Wil je meer informatie over onze diensten of overleggen over taalbeleidskwesties binnen de opleiding of faculteit? Neem dan contact met ons op.

Prof. dr. Alan Cienki, wetenschappelijk directeur ALP

Dr. Gea Dreschler, programmamanager ALP