Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

VU-UTwente

Na een succesvolle start van een gezamenlijke bacheloropleiding Mechanical Engineering in 2019, breiden de Universiteit Twente en de VU hun samenwerking uit. Daarmee bouwen we voort op een unieke vorm van samenwerking gebaseerd op maatschappelijke betrokkenheid, vanuit een brede benadering.

Bijzonder aan deze samenwerking is de geïntegreerde benadering vanuit alfa-, bèta- en gammawetenschappen, gecombineerd met technologie, om te werken aan maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering of sociale ongelijkheid. We zijn van plan om in het collegejaar 2021-2022 een gezamenlijke masterspecialisatie Sport Data Science in Twente te starten, die een jaar later ook bij de VU te volgen is. Verder worden naast Mechanical Engineering meer technische bachelorprogramma’s aangeboden te beginnen met Creative Technology (2023/2024) en Technische Bedrijfskunde (startdatum nog niet bekend).

De uitbreiding van het curriculum past in de ambitie om in te spelen op de behoefte van de arbeidsmarkt naar technisch hoogopgeleiden die oog hebben voor hun maatschappelijke bijdrage. In 2019 is onze samenwerking met de Universiteit Twente gestart. Studenten die in Noord-Holland wonen kunnen zodoende óók dicht bij huis techniek studeren. Beide universiteiten willen met het aanbieden van een technische bachelor in Amsterdam meer jongeren interesseren in techniek. Uit onderzoek bleek dat veel jongeren uit Noord-Holland met interesse voor een technische opleiding toch voor een andere studie kozen, omdat er in de regio geen aanbod was.

Meer informatie over de samenwerking VU-UT