Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ons onderwijs Staats- en bestuursrecht

Afdeling Staats- en bestuursrecht verzorgt diverse vakken in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, en enkele afstudeerrichtingen in de masteropleiding.

De secties van de afdeling Staats- en bestuursrecht verzorgen diverse vakken in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Binnen de masteropleiding Rechtsgeleerdheid verzorgt de afdeling de afstudeerrichtingen Jurist en Overheid, Arbeidsrecht en International Migration and Refugee Law.

Masteropleidingen

Binnen de masterspecialisatie Jurist en Overheid houden studenten zich bezig met de juridische rol van de overheid in de samenleving. Dat betekent dat veel aandacht uitgaat naar maatschappelijke vraagstukken en actuele problemen. Denk hierbij aan vraagstukken op het gebied van het (politieke) staatsrecht, het algemene bestuursrecht en het sociaal recht. Een voorbeeld van een vak dat in deze master wordt aangeboden is Migratierecht, waarin afwisselend vluchtelingenrecht en gezinsherenigingsrecht centraal staan.

Met het volgen van de afstudeerrichting Arbeidsrecht word je opgeleid tot specialist in een van de meest gevraagde specialisaties in de rechtspraktijk. Het arbeidsrecht is van groot maatschappelijk belang. Denk onder meer aan vragen omtrent de rechtspositie van flexibele werknemers en zzp’ers, het ontslagrecht, de positie van werknemers bij herstructurering van de onderneming (bijv. fusie en overnames), de verantwoordelijkheden van de werkgever bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van de werknemer, de aanspraken die men aan de socialezekerheidswetgeving kan ontlenen en het voor de praktijk steeds belangrijker wordende pensioenrecht. Het arbeidsrecht is ook wetenschappelijk een interessant rechtsgebied, niet in het minst vanwege de verschillende actoren die op dit terrein actief zijn en de wisselwerking tussen private en publieke regelgeving. Verplicht onderdeel van de afstudeerrichting zijn de vakken Verdieping Arbeidsrecht, Methoden van Rechtswetenschap, Europees Arbeidsrecht en een masterscriptie. Verder kun je een van de volgende integratievakken kiezen: Pensioenrecht, Socialezekerheidsrecht of Onderneming & Arbeid. Deze drie vakken kunnen ook als gebonden keuzevakken gelden, naast de Labour Law Clinic, Sport en Recht, International labour law, Gezondheidsrecht, Fiscaal Pensioenrecht en Capita aansprakelijkheidsrecht. In de vrije keuzeruimte kan een stage worden gevolgd.

De specialisatie International Migration and Refugee Law benadert de internationale migratie vanuit het perspectief van het internationaal en Europees recht, en richt zich op de manier waarop dit functioneert in de nationale rechtsorde.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Secretariaat (Shobena Biharie)

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam