Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Martin Luther King Spoken Word wedstrijd

Taal kent vele stemmen. Sommige worden nog te weinig gehoord. Tijdens de Martin Luther King Lezing 2021 op 28 oktober gaan we luisteren naar onvertelde verhalen, verborgen geschiedenissen en verdrukte hartekreten. Eén van de onderdelen van het programma van de lezing is de Martin Luther King Spoken Word wedstrijd.

De Martin Luther King Spoken Word wedstrijd vindt voor de derde keer plaats. Woordartiesten, verhalenvertellers, (toekomstig) schrijvers en andere taalliefhebbers delen hun onvertelde verhaal met de rest van de wereld. Ge├»nspireerd door Martin Luther King laten zij ons op donderdag 28 oktober duizelen met hun woordkunsten. 

Iedereen tot 30 jaar kon een spoken word performance insturen. De inschrijving is inmiddels gesloten en de vijf beste artiesten onvangen een uitnodiging om hun spoken word performance live te brengen tijdens het voorprogramma van de Martin Luther King Lezing op 28 oktober op de Vrije Universiteit Amsterdam. De optredens vinden plaats tussen 19.45 en 20.00 uur. Elke genomineerde ontvangt 250 euro voor het optreden. Aan de hand van de optredens kiest de jury, bestaande uit Babs Gons, Dorothy Blokland, Onias Landveld en Dave Ensberg, de winnaar van de Martin Luther King Spoken Word award 2021. Aan deze award is een geldprijs van 1.000 euro verbonden. 

Let op: door je bijdrage in te sturen voor de wedstrijd geef je de Vrije Universiteit Amsterdam toestemming om jouw video met naamsvermelding vanaf 28 oktober 2021 in te zetten op de communicatiekanalen van de VU.

(Foto: UPI/From the film poster: A Filmed Record. Montgomery to Memphis)