Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Dealen met de dood

Dood hoort bij het leven, dat neemt echter niet weg dat het een van de meest verontrustende dingen kan zijn die ons overkomt; Dit kan de dood zijn van een ouder, een dierbare, maar kan ook gedachtes over de dood.

NEWConnective gaat op verschillende manieren in op het thema 'dood'. Wij bieden ruimte en ondersteuning voor rouw, herdenking en begeleiding. Hieronder vind je meer informatie. 

Ons aanbod

  • Rouwgroepen

    Een paar keer per jaar organiseert NEWConnective Rouwgroepen voor studenten die iemand hebben verloren. Deze groepen bestaan uit zes tot acht sessies en worden begeleid door een professionele geestelijk verzorger. De groepen worden aangeboden in het Nederlands en Engels. Voor meer informatie kun je terecht op de website of mailen naar te sturen naar newconnective@vu.nl. 

  • Rouwcafés

    Een paar keer per jaar organiseert NEWConnective Rouwcafés. Deze momenten zijn kleinschalige, eenmalige ontmoetingen van mensen die willen delen over hun rouw en rouwproces. we hebben manieren ingebouwd waardoor je zoveel en zo weinig kunt delen als je wilt, op een hele laagdrempelige manier. 

    Met deze Rouwcafés wil NEWConnective het gesprek over rouw openen op campus. Het verschil met onze Rouwgroepen is dat de Rouwcafés eenmalige bijeenkomsten zijn, in plaats van langdurigere processen die begeleid worden door een professionele geestelijk verzorger.  

    De Rouwcafés bieden de kans om anderen te ontmoeten die ook een geliefde hebben verloren en daar om rouwen. Het maakt niet uit waar in het rouwproces je je bevindt; je bent welkom om mee te doen en te delen. 

  • Rouwgroepen op aanvraag

    Als je zelf ideeën hebt over andere Rouwgroepen die we kunnen aanbieden, aarzel dan niet om ons te benaderen. In het verleden hebben we bijvoorbeeld een Gaza Rouwgroep aangeboden en een rouwgroep voor een groep studenten die een vriend verloor. We kunnen je helpen zo'n groep op korte termijn te organiseren, en denken met je mee over de inhoud, vorm en praktische zaken. 

  • Herdenking en stiltemomenten

    Soms organiseert NEWConnective Stiltemomenten of Momenten van Herdenking. We gebruiken de Stilteruimte (HG 1A-53) voor deze momenten. Je kunt dan een kaarsje aansteken, stil worden en reflecteren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je zelf een stiltemoment wilt organiseren. 

  • Zelfmoord en 113

    Denk je wel eens aan zelfmoord? Je kunt contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie, een organisatie die 24/7 bereikbaar is voor (anonieme) telefoongesprekken en chats. Je kunt hen telefonisch bereiken via 0800-0113 of op www.113.nl

    Er is ook hulp beschikbaar op de VU, bijvoorbeeld bij de VU studentpsychologen. Je kunt hen bereiken op studentpsychologen@vu.nl. Zij bieden workshops, trainingen en groepen aan, maar ook één-op-één therapie. 

    NEWConnective zal in de toekomst ook programma aanbieden op de themas zelfmoord, hoop en veerkracht. Houd hiervoor onze website in de gaten. 

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam