Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Rouwgroep

NEWConnective organiseert in het eerste semester van 2023-'24 twee rouwgroepen voor studenten die rouwen om iemand die is overleden.

Er bestaat geen handleiding voor rouw. Iedereen rouwt op zijn eigen, unieke manier.

 De dood hoort bij het leven, maar dat doet niets af aan de impact die het op je leven heeft. Het verdriet kan zo overweldigend zijn dat het voelt alsof je hele wereld is ingestort en het lijkt alsof het leven al zijn glans heeft verloren. Je concentratie kan afnemen, wat weer invloed kan hebben op je studieresultaten. Het kan zijn dat u zich leeg en doelloos, boos, teruggetrokken of nog steeds verward voelt. In het begin zijn mensen zorgzaam en bezorgd, maar na een tijdje kan het lijken alsof niemand meer ruimte heeft voor jouw verdriet. Het verdriet is iets dat blijft en dat is normaal. Er bestaat geen handleiding voor rouw. Iedereen rouwt op zijn eigen, unieke manier. Een rouwgroep van studenten die iets soortgelijks hebben meegemaakt, kan je hierbij ondersteuning bieden.

Wat is de Rouwgroep? De groep bestaat uit een 1 op 1 intakemoment met Lenneke als facilitator van de groep. En zes tot acht groepssessies, waarin je jouw ervaringen met verlies kunt delen. Lenneke geeft af en toe achtergrondinformatie over verschillende aspecten van rouwverwerking.

 Het doel van de rouwgroep is het delen van verhalen en het vinden van herkenning in de emoties en ervaringen van anderen, in een veilige ruimte voor iedere deelnemer.

 Is dit iets voor mij? De groep staat open voor iedere student in Amsterdam, ongeacht achtergrond of levensbeschouwing.

 Je kan je aanmelden door een e-mail te sturen naar newconnective@vu.nl.

Eén Nederlandstalige groep en één Engelstalige groep

Next English group

We are currently still scheduling the next mourning group. If you send us an email at newconnective@vu.nl, we can give you the current information.

De eerstvolgende Nederlandse groep

Momenteel zijn we de volgende rouwgroep aan het inplannen. Als je ons mailt op newconnective@vu.nl kunnen we je meer informatie geven.