Emoena heeft als doel sociale cohesie en samenwerkingsverbanden tussen levensbeschouwingen te versterken. De nood aan interlevensbeschouwelijke bruggenbouwers in onze samenleving is groot. Er is behoefte aan mensen die vanuit een verbindende visie kunnen samenwerken en zo tonen dat identiteit en openheid, kracht en kwetsbaarheid, overtuiging en dialoog samen gaan.
Emoena
Emoena betekent in diverse talen vertrouwen, oprechtheid en betrouwbaarheid. Vanuit deze grondwaarden wil Emoena werken aan constructieve relaties tussen verschillende levensbeschouwelijke tradities en gemeenschappen, en bijdragen aan sociale cohesie.
Meer over Emoena
-
De Emoena leergang
Voor meer informatie over de leergang, kunt u terecht bij onze opleidingspagina.
-
Doelgroep
Deze leergang van Emoena is gericht op professionals vanuit verschillende levensbeschouwingen en diverse werkvelden.
-
Emoena Alumni
Elk jaar sluiten de deelnemers na de leergang aan bij de Emoena alumni community. Deze bestaat op dit moment uit ongeveer 60 leden met zeer diverse levensbeschouwelijke achtergronden en professies. Deze groeiende groep blijft een bron van inspiratie en biedt interlevensbeschouwelijke samenwerkingsmogelijkheden.
-
Masterclasses
Emoena organiseert naar de leergang met enige regelmaat Masterclasses en lezingen. Sommigen staan open staan voor een breder publiek, dan staat dit erbij vermeld. Hieronder vind je een overzicht van de geplande activiteiten.
In 2025 vindt er weer een Emoena internationale bijeenkomst plaats, dit keer in Nederland. Meer informatie volgt.
-
Emoena Adviesbureau
In overleg zet Emoena haar expertise in om advies/programma’s op maat te leveren over interlevensbeschouwelijke samenwerking en dialoog. Dit doen wij in samenwerking met het Expertise centrum van de Faculteit Religie en Theoligie. Benieuwd wat Emoena voor u kan betekenen? Informeer hierover via bij het Expertise Centrum.