Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Contractonderwijs FSW

Onderwijs voor niet-studenten

Een bijzondere vorm van contractonderwijs is aanschuifonderwijs.

Aanschuifonderwijs houdt in dat u als niet-student bepaalde vakken kunt volgen. Hebt u geen tijd om een volledige studie te beginnen, maar wilt u wel meer leren over onderwerpen die bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan bod komen? Dat kan via het aanschuifonderwijs.

AAN­BOD

In het document hieronder vindt u een lijst met alle vakken die u aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen kunt volgen (inclusief kosten).
Vakkenaanbod aanschuifonderwijs 2023-2024

Een omschrijving van deze vakken vindt u in de online studiegids van FSW. Het collegerooster per vak kunt u raadplegen op de roosterwebsite van de VU: rooster.vu.nl

AAN­MEL­DEN

Met het webformulier kunt u zich aanmelden voor één of meer vakken. We verzoeken u zich uiterlijk 6 weken voor aanvang van het vak aan te melden. Als u het aanmeldingsformulier hebt ingevuld, ontvangt u een factuur om het bedrag over te maken. Het onderwijsbureau van FSW zorgt ervoor dat u toegang krijgt tot de digitale leeromgeving van het vak.

KOS­TEN EN BE­TA­LING

De kosten staan vermeld in het bovenstaand document met het vakkenaanbod. Alumni van FSW krijgen een speciale korting. Het bedrag is inclusief het afleggen van het tentamen en maximaal één hertentamen.

De betaling dient voor aanvang van het vak door ons ontvangen te zijn. Eventuele literatuur en syllabi zijn niet in de prijs inbegrepen en dienen zelf via bijvoorbeeld de VU-boekhandel te worden aangeschaft.

Betaling in termijnen niet mogelijk
Het is niet mogelijk om de betaling in termijnen te voldoen. Er wordt automatisch een factuur gestuurd voor de vakken waarvoor u zich heeft opgegeven. Doet u vakken in verschillende periodes en wilt u de kosten spreiden, dan kunt u ervoor kiezen om iedere periode opnieuw aan te melden voor de gewenste vakken.

Annulering van cursussen kan tot uiterlijk 10 werkdagen voor aanvang van de cursus. Hierna is geen restitutie van het cursusgeld meer mogelijk. Bij tijdige annulering wordt €50,- aan administratiekosten in rekening gebracht.

TEN­TA­MENS

Zodra het resultaat van het tentamen bekend is (meestal binnen 10 werkdagen na het tentamen) verschijnt uw cijfer in VUnet. Indien u het eerste tentamen niet behaald heeft kunt deelnemen aan de herkansing. Om te worden ingeschreven voor de herkansing kunt u uiterlijk twee weken van te voren mailen naar contact.fsw@vu.nl met het verzoek voor intekening van de herkansing. Vermeld hierbij dat u contractstudent bent.

CER­TI­FI­CAAT

Een certificaat kunt u na het behalen van het vak per e-mail aanvragen bij het Onderwijsbureau.

MEER IN­FOR­MA­TIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via contact.fsw@vu.nl