Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Start up clinic

Veel rechtenstudenten vragen zich af hoe het recht nou écht in de praktijk werkt. VU Amsterdam heeft daar iets op bedacht: De Startup Clinic. De Startup Clinic is een voorbeeld van Law in Action.

Onder begeleiding van ervaren advocaten breng je een juridisch advies uit aan een tech startup en word je hier door middel van interdisciplinair onderwijs op voorbereid. De Startup Clinic is alleen beschikbaar voor rechtenstudenten (12 ECTS). De Startup Clinic gaat in academisch jaar 2023-2024 in periode 2 (november) van start.

Startup Clinic VU

Bij de Startup Clinic duik je in juridische uitdagingen waar startups te maken mee hebben.

Meer informatie over de Startup Clinic

  • Hoe ziet het onderwijs binnen de Startup Clinic eruit?

    Bij de Startup Clinic bestaat het onderwijs uit drie onderdelen: juridisch onderwijs, masterclasses entrepreneurship en skills training.

    Juridisch onderwijs

    Je kijkt iedere week vanuit een ander daglicht naar de vennootschappelijke structuur van de startende onderneming. De ene week richt je je bijvoorbeeld op de invloed van intellectueel eigendom, terwijl je de week daarop meer leert over de rol van aandeelhouders. We geven les aan de hand van bestaande overeenkomsten en modellen. Op die manier begrijp je niet alleen de theorie, maar zie je ook hoe die theorie in de praktijk uitpakt.

    Masterclasses Entrepreneurship

    Wij geloven dat je meer dan juridische kennis nodig hebt om tot een goed advies te komen. We gaan daarom tijdens de Masterclasses Entrepreneurship leren de ondernemer te begrijpen, zijn taal spreken. Experts en échte ondernemers worden hier aan het woord gelaten. Hierdoor krijg je inzicht in de levenscyclus van de startende onderneming en de beslissingen waarmee een ondernemer geconfronteerd wordt.

    Skills Academy

    Binnen de Startup Clinic willen we je niet alleen voorzien van kennis, maar je ook leren hoe je deze kennis kunt overbrengen. Wij vinden vaardigheden namelijk een belangrijk onderdeel van je academische vorming. Daarom gaan we je in samenwerking met advocatenkantoren bepaalde skills bijbrengen. Hoe communiceer je met een cliënt? Hoe stel je een écht goed advies op? Deze vaardigheden kun je vervolgens gebruiken bij je praktijkopdracht.

    Sommige colleges vinden plaats bij advocatenkantoren op locatie. Op die wijze kom je laagdrempelig in aanraking met verschillende kantoren én kun je vragen stellen aan experts uit de praktijk.

  • Aan de slag voor startups

    De eerste vijf weken neem je deel aan het interactieve onderwijs. Daarna is het tijd voor het échte werk. Je krijgt een dossier met daarin de gegevens van jouw cliënt – een tech startup - en een opdracht. De startup is gelieerd aan de VU. Het zijn bijvoorbeeld VU onderzoekers of studenten die een idee hebben en willen (gaan) ondernemen. De opdracht is praktijkgericht en helpt de ondernemers bij het maken van een vliegende start. Je schrijft bijvoorbeeld een advies voor een rechtsvormkeuze en/of een vennootschapsstructuur. Hier kan je de kennis die je de weken daarvoor hebt opgedaan dus goed gebruiken.

    Voor deze opdracht krijg je hulp uit de praktijk. Je werkt gedurende twee maanden één dag per week bij een advocatenkantoor (inhouse) aan je project. Dit kantoor stelt een werkplek aan jou ter beschikking en je begeleider kijkt met je mee daar waar nodig. Hier ontvang je ook je cliënt (minimaal één keer) voor een cliënt gesprek. Je sluit deze leerzame periode af met praktisch advies voor de startup en een presentatie.

  • Wie kan deelnemen aan de Startup Clinic?

    Studenten van de bachelor Rechtsgeleerdheid kunnen in hun derde studiejaar deelnemen aan de Startup Clinic. Daartoe bestaan drie mogelijkheden: 

    • Je bent een VU-student die deelneemt aan de minor Algemene Rechtspraktijk of Fiscaal recht. De Startup Clinic kan als keuzevak worden gekozen in de bovengenoemde minoren. Dat betekent dat als je aan de ingangseisen voldoet je je kan aanmelden voor het vak.
    • Je bent een VU-student die niet deelneemt aan één van de bovengenoemde minoren. Als je deelneemt aan een andere minor dan bovengenoemde minoren, kun je het vak extra curriculair volgen. Let op: je moet wel voldoen aan de ingangseisen. 
    • Je bent geen VU-student. Via de examencommissie kan je toestemming vragen om deel te nemen aan de Startup Clinic. Vind je dit lastig? Je kan altijd bij ons terecht voor vragen.

    Studeer je Notarieel Recht? Ook dan kun je deelnemen aan de Startup Clinic, mits je voldoet aan de ingangseisen. Echter, de bachelor Notarieel Recht heeft geen minor in het derde jaar (het derde jaar bestaat volledig uit verplichte vakken). Dit betekent dat de Startup Clinic geen deel uit kan maken van de bachelor Notarieel Recht en enkel extra-curriculair gevolgd kan worden. 

    Het onderwijs bouwt voort op bestaande kennis en daarom vinden we het belangrijk dat je de vakken Vennootschaps- en Rechtspersonenrecht (V&R) en Contractenrecht succesvol hebt afgesloten. Indien je van een andere universiteit komt bepalen we per geval of je over de nodige voorkennis beschikt.

  • Interesse? Meld je aan

    Wil je graag deelnemen aan de Startup Clinic? Dat vinden we leuk om te horen! We starten in november 2023 met maximaal 28 studenten.

    Aanmelden

    Studenten die aan de Startup Clinic willen deelnemen dienen uiterlijk 15 september 2023 een e-mail met een motivatie, cijferlijst en CV te sturen aan startupclinic.rechten@vu.nl. De Startup Clinic is toegankelijk voor maximaal 28 studenten. Selectie vindt tijdens een eerste ronde plaats op basis van eerdergenoemde documenten. In de tweede ronde zullen studenten worden uitgenodigd voor een gesprek. Tenslotte wordt na overleg met de deelnemende advocatenkantoren besloten wie definitief aan de Startup Clinic kan deelnemen.

    Belangrijke data

    • Vrijdag 15 september --> deadline aanmeldingen studenten
    • Dinsdag 19 t/m vrijdag 22 september --> gesprekken met studenten  

    LET OP: de kans bestaat dat je uiteindelijk afvalt voor deelname aan de Startup Clinic. Het is dus belangrijk dat je je naast de Clinic ook aanmeldt voor andere, vervangende vakken!

  • Startup Clinic wint innovatieprijs 2019

    De Startup Clinic is een nieuwe vorm van juridisch onderwijs. Dat vond de jury van de VU Innovatieprijs ook! Daarom heeft zij de Startup Clinic aangewezen als winnaar van de VU Innovatieprijs 2019. Tijdens het VU Nieuwjaarsgala reikte de rector magnificus de prijs à 50.000 euro uit. De jury was onder de indruk van het unieke samenwerkingsmodel, waarbij er een ‘win-win-win’ situatie voor de student, startup en advocaten ontstaat. Ook vonden zij de combinatie van juridisch onderwijs met masterclasses entrepreneurship passen in de visie van de VU.

Startup Clinic en aangesloten kantoren

  • Met welke kantoren werkt de Startup Clinic samen?

    Tijdens de Startup Clinic word je begeleid door advocaten uit de praktijk. Wij werken hiervoor samen met Lexence Advocaten & NotarissenWintertaling Advocaten & NotarissenDLA PiperHöcker AdvocatenBlenheim AdvocatenTeekensKarstens, Wieringa Advocaten en Osborne Clarke. Hier onder kan je meer lezen over de verschillende kantoren.

  • Lexence

    Slimme organisatietalenten, pragmatisch van natuur. Persoonlijk én to the point. De zelfstarters, aanpakkers en de doorpakkers. Wij zijn het kantoor voor mensen die weten wat ze willen. Mensen die ervoor gaan. Met elkaar en voor elkaar. Talent dat in kleine teams grote stappen zet. En samen tot heldere oplossingen komt. Zo kunnen onze klanten vooruit. Zo kunnen wij vooruit. Zo kom jij vooruit.

    Kleine teams, één Lexence.

    Wij zijn Lexence, sinds 1992. Met 170 kantoorgenoten voeren we een brede advocaten- en notarispraktijk op tien specifieke rechtsgebieden. Onze mentaliteit? Persoonlijk en to the point.

    Wij combineren kennis van zaken met een zakelijke mentaliteit en geven ondernemingen snel een scherp antwoord tegen een helder tarief.

    Onze getalenteerde teams ontwikkelen zich continu op het gebied van arbeidsrecht, banking and finance, commercial contracts, corporate/M&A, huurrecht, litigation, omgevingsrecht, notariaat ondernemings- en vastgoedrecht, en vastgoedontwikkeling en transacties. Door middel van grondige analyses en scherpe antwoorden geven we ondernemingen de snelheid en wendbaarheid om vooruit te komen.

    Wil je meer over Lexence weten? Kijk op www.lexence.com

    Nynke Wolters

    Recruiter
    T: +31 20 573 6738
    M: +31 6 1149 9476
    E: n.wolters@lexence.com

  • Wintertaling

    Wintertaling is een onafhankelijk advocaten- en notariskantoor gevestigd aan de rand van de Amsterdamse Zuidas. Onze partners komen allemaal bij grote kantoren vandaan, maar hebben ervoor gekozen samen Wintertaling op te richten om meer ruimte te hebben voor menselijkheid en persoonlijke betrokkenheid.

    In de behandeling van zaken staat persoonlijke service, maatwerk en betrokkenheid centraal. Daarmee onderscheiden wij ons van andere kantoren. Wintertaling werkt op een hoog niveau, maar tegelijkertijd is de sfeer ontspannen en is er ook genoeg ruimte voor borrels en events.

    Expertise en werkzaamheden

    Ons team bestaat uit 14 advocaten en (kandidaat-)notarissen, gespecialiseerd op het gebied van Corporate | M&A, litigation, vastgoed en arbeidsrecht. Cliënten zijn zowel kleine als grote ondernemingen, met uiteenlopende vraagstukken. Zo staan wij (vanzelfsprekend) startups bij in alle fases, maar begeleiden wij ook overnames van grote bedrijven.

    De werkzaamheden van student-stagiairs bestaan voor een deel uit het oplossen van juridische vraagstukken door middel van juridisch onderzoek. Concreet: een cliënt komt bij ons met een (specifiek) probleem, wij gaan kijken welke regels daarbij horen en vervolgens gaan we kijken of er een rechter (of een vooraanstaand juridisch auteur) is die al iets heeft gezegd (in een vonnis/arrest) over een soortgelijk geval. Student-stagiairs zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om daarbij mee te helpen.

    Aan de andere kant bestaat ons werk uit het voorkomen van dit soort problemen. Om dat te doen, beoordelen we contracten en stellen we deze samen op zo’n manier dat de kans dat er in de toekomst een probleem optreedt zo klein mogelijk is. Als student-stagiair krijg je dus ook te maken met allerlei juridische constructies in contracten die gevolgen hebben voor de rechtspositie van (en risicoverdeling tussen) partijen.

    Wintertaling Startup-Desk

    Een kantoor-breed adviesteam van specialisten zet hun ruime ervaring in vanuit ons kantoor en binnen verschillende accelerator-programma’s en initiatieven (bijv. Rockstart, GO!-NH, Capital Tour XXL/Amsterdam Capital House). Onze startups variëren van doorgewinterde ondernemers, disrupting uitvinders en universitaire spin-offs. Omdat wij ook professionele investeerders en angels bijstaan, weten we waar we over praten.

    Advies vanaf de oprichtingsfase, bij financieringsrondes tot en met de exit. Wij helpen startups alle juridische uitdagingen te tackelen tijdens hun levensloop, zoals het opstellen van contracten en reglementen, bij groei en conflicten. Daarbij houden we rekening met hun financiële mogelijkheden. Met begeleiding van de advocaten en notaris van de Wintertaling StartupDesk groeien startups van een briljant team met een briljant idee, tot een multinationaal concern.

    Geïnteresseerd in een (Startup Clinic-) stage? Neem contact op met Tim Carapiet (tim.carapiet@wintertaling.com)

  • DLA Piper

    DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd.

    Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8000 collega’s in meer dan 40 landen. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft je ook de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor.

    Door de samenwerking met onze collega’s wereldwijd heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken en leer je om te adviseren vanuit een brede scope. Uiteraard kun je eenvoudig beschikken over alle kennis en ervaring die er bij alle DLA Piper kantoren aanwezig is.

    Praktijkgroepen

    DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat georganiseerd is in 7 praktijkgroepen: Corporate (inclusief notariaat), Finance Projects & Restructuring, Employment, Intellectual Property & Technology, Litigation & Regulatory, Tax en Real Estate (inclusief notariaat). Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook in grensoverschrijdende zaken.

    Verantwoord ondernemen

    Wij geloven in verantwoord ondernemen en zijn met 217.000 uur aan pro bono-werkzaamheden in 2016 een van de grootste pro bono-leveranciers ter wereld. Dat is iets waar wij trots op zijn.DLA Piper Amsterdam steunt onder andere Unicef. Je krijgt bij ons de gelegenheid om zelf initiatieven aan te dragen en te ontwikkelen.

    Studenten

    Studeer je rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stage lopen op een van onze praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten, contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt. Daarnaast helpt een extern trainingsbureau je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen.

    Wij organiseren jaarlijks twee Talent Classes. Hier zal je kennismaken met ons kantoor in Amsterdam en ons kantoor op de buitenlandse bestemming. Je kan tijdens deze dagen een combinatie van formele en informele activiteiten verwachten. De eerste Talent Class vindt plaats in september en ging afgelopen jaar naar Dubai. De tweede vindt plaats in het voorjaar.

    Afgestudeerden

    Elke maand beginnen er bij ons nieuwe Junior Associates. Ben je (bijna) afgestudeerd? Solliciteer dan naar deze functie. Wij maken het hele jaar door plek voor goede mensen!

    Meet us

    Heb jij interesse in een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Bezoek onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Ilona Spijkerman via ilona. spijkerman@dlapiper.com of 020-5419377.

  • Höcker

    Höcker Advocaten combineert de kennis en kunde van een groot kantoor met het persoonlijke van een klein kantoor. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht, arbeidsrecht, IE/ICT, media & marketing, geschillenbeslechting en algemeen belang en collectieve acties.

    Wij zijn trots op onze goede reputatie. Het leveren van kwaliteit is voor ons een vanzelfsprekendheid. We zijn betrokken bij onze cliënten, voor wie we vaak al decennia werken. We zijn scherp, ambitieus, creatief en gedreven.

    Maar boven alles zijn we er van overtuigd dat je het beste tot je recht komt als je doet waar je plezier in hebt, doet wat het beste bij je past en waar je dus goed in bent. Alles bij elkaar maakt dat van Höcker Advocaten niet zomaar een advocatenkantoor, maar een bijzonder advocatenkantoor. Wij staan altijd open voor talent dat bij ons past.

  • Blenheim

    Wie zijn wij?

    Bij Blenheim Advocaten werken zo’n 30 advocaten. Binnen Blenheim heerst een cultuur van ondernemerschap en wij zijn altijd op zoek naar een pragmatische oplossing voor onze klanten. 

    Blenheim is een middelgroot full service kantoor dat georganiseerd is in 6 secties: Ondernemingsrecht/Corporate Litigation, Procesrecht, Arbeidsrecht, Vastgoed, Bestuursrecht/Regulatory Compliance/Financieel recht en IE/ICT/Privacy. 

    Door haar lidmaatschap van LAW, een netwerk met 100 leden en 4000 advocaten in 50 landen, bedient Blenheim veel internationale klanten. Om ook zoveel mogelijk in te spelen op vragen van buitenlandse klanten hebben wij een German en International Desk. 

    Enthousiast over ons kantoor en wil je kennismaken?

    Neem contact op met onze recruiter Marjolein Vink via marjoleinvink@blenheim.nl of 020 – 521 01 00. 

  • Teekenskarstens

    TK, waar wij het voor doen
    Vertrouwen houden in de eigen bedrijfsvoering en toekomst; dat is wat wij betekenen voor de bedrijven die zich verbinden aan het vakmanschap van TK. Niet voor niets luidt onze belofte “Zodat u verder kunt”.

    Belofte
    Dat is ook de belofte die wij aan jou maken: verder kunnen en verder komen. Als derdejaars student aan de VU sta je aan het begin van je loopbaan. Wie weet heb je je doelen al helemaal scherp, wie weet kijk je nog meerdere richtingen op. Welke kant je uiteindelijk ook kiest, TK helpt je verder.

    Plezier
    We zijn een herkenbaar toonaangevend advocaten- en notarissenkantoor, gericht op 6 sectoren. Bovenal kennen wij een laagdrempelig karakter en is werkplezier een van de belangrijkste kernwaarden binnen TK. Zowel werken met als werken bij TK geeft plezier.

    TK Tech
    Via de Startup Clinic van de VU ga je aan het werk bij ons sectorteam TK Tech. Vanaf de Keizersgracht in Amsterdam ga jij direct aan de slag voor een van de startups die zich verbonden heeft aan dit project. Bij TK zit je niet op de bank en kijk je mee. Bij TK pak je je eigen verantwoordelijkheid en werk je volgens je eigen visie en geweten. Daarin kun je altijd rekenen op de kennis, ervaring en expertise van onze begeleiders; een jong team van ervaren advocaten die dagelijks de belangen van startups en scale-ups uit de Tech-sector behartigen. En met succes.

    Verder komen
    Wil je weten wat het vak van advocaat betekent en vooral ervaren hoe wij daar invulling aan geven bij TK? Wil je concreet bijdragen aan het vertrouwen en de successen van een veelbelovende startup? Wil je verder komen in je loopbaan? Vertrouw dan op TK.

  • Osborne Clarke

    Wie is Osborne Clarke?

    Osborne Clarke is een internationaal full service advocatenkantoor met meer dan 950 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, opererend vanuit 25 kantoren, en verspreid over 3 continenten. Deze opzet combineert expertise en kleinschaligheid op ons kantoor in Amsterdam met de internationale slagkracht van Osborne Clarke wereldwijd. Wij zijn geen fabriek of urenmachine, iedere advocaat heeft een toegevoegde waarde met eigen inbreng, niet alleen juridisch, maar ook als gangmaker of cultuurdrager binnen het team en binnen kantoor.

    Osborne Clarke onderscheidt zich met haar duidelijke sectorbenadering en sterke persoonlijke relaties. Wij worden al jarenlang beschouwd als trusted business advisors and litigators met bijzondere expertise in en een indrukwekkende lijst cliënten die werkzaam zijn in de sectoren Technology, Media & Communications (TMC), Energy & Utilities, Real Estate & Infrastructure, Life Sciences & Healthcare, Retail & Consumer, Transport & Automotive, Recruitment en Financial Services.

    Er is veel aandacht voor de work/life balance. Advocaten met een goede balans tussen werk en privé leveren de beste prestaties en zijn zowel thuis als op het werk gelukkig. Dat vinden wij belangrijk!

    Wie zoekt Osborne Clarke?

    De advocaten, notarissen en belastingadviseurs van Osborne Clarke beschikken over een uitstekende kennis van het recht en zijn op de hoogte van relevante en recente jurisprudentie. Het toepassen van deze kennis kan alleen als je bereid bent je te verdiepen in de cliënt en de sector waarin de cliënt opereert. Bij Osborne Clarke ben je betrokken, doortastend en heb je persoonlijke aandacht voor cliënten en collega’s. Je bent connected vanuit de digitale en persoonlijke betekenis van het woord.

    Wat biedt Osborne Clarke Amsterdam jou?

    Helping our clients succeed in tomorrow’s world. Wij bieden je uitdagend juridisch werk voor internationale en nationale cliënten variërend van disruptors, start-ups, growth-stage, multinationals en marktleiders in diverse sectoren. Met onze kantoren in onder andere Silicon Valley, San Francisco, New York en Shanghai werken wij voor bedrijven achter de apps op je smartphone. Neem deel aan ons (internationale) ontwikkelings- en opleidingsprogramma, waarbij je niet alleen getraind wordt op juridisch vlak, maar waar met name aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is. Wij stimuleren jouw ontwikkeling en leiden je op tot een topadvocaat.

  • Wieringa Advocaten

    Wieringa Advocaten is een van oudsher gerenommeerd kantoor in Amsterdam. Altijd op eigen kracht gegroeid, staan wij al bijna 70 jaar bedrijven, (overheids)instellingen en particulieren bij in hun juridische handel en wandel. Voor dienstverlening over de grenzen werken we binnen onze netwerken nauw samen met advocatenkantoren in Europa en de rest van de wereld. Kwaliteit, snelheid en maatwerk zijn typerend voor onze werkwijze.

    Wieringa is een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam. Internationaal georiënteerd, maar met een stevige fundering in de Nederlandse bodem. Ons kantoor kenmerkt zich door de korte lijnen. Bij Wieringa weet u altijd wie er voor u werkt en zijn de advocaten makkelijk en direct benaderbaar. Onze omvang brengt mee dat we u persoonlijk kennen, maar toch met voldoende mensen zijn om snel veel werk te kunnen verzetten en vrijwel alle juridische specialismen te kunnen inzetten.

    Kwaliteit en passie voor het vak staan bij ons centraal, naast directe toepasbaarheid van onze adviezen. Ivoren torens zijn mooi en het recht is onze grote liefde, maar wij vertellen u bij voorkeur toch concreet waar het om gaat. En denken met u mee richting praktische oplossingen. Op die manier werken we met veel van onze cliënten al jarenlang samen.

    De advocaten van Wieringa werken vanuit vier praktijkgroepen: Ondernemingsrecht; Vastgoed, Bouw- en bestuursrecht; Insolventierecht en Arbeidsrecht. Stagiaires en medewerkers zijn vaak gelijktijdig actief in twee praktijkgroepen en werken dus met veel verschillende collega’s samen. Vanuit de vier praktijkgroepen worden zo’n 28 rechtsgebieden bestreken.

    Regelmatig is op ons kantoor plaats voor student-stagiaires en advocaat-stagiaires of advocaat-medewerkers met een goed ontwikkeld juridisch inzicht, gecombineerd met een zakelijke aanleg, communicatieve vaardigheden en, zo mogelijk, een goede talenkennis.

    Meer informatie: www.wieringa-advocaten.nl.

Startup Clinic en aangesloten startups

  • Met welke startups werkt de Startup Clinic samen?

    Tijdens de Startup Clinic werk je voor en met echte startups. Wij werken hiervoor samen met onder andere Triply, Tactivesport, Bamboi en Active Classroom. Hieronder kan je meer lezen over de verschillende startups.

  • Triply

    “Triply aims to simplify the use of linked-data knowledge graphs in practical and large-scale applications. We focus on improving the experience of both the developer and the user for working with knowledge graphs and believe in the benefits of following open standards.

    Our customers come from domains such as eGovernment, manufacturing, biomedical, academic research and cultural heritage. Triply is known for delivering a fast and high quality product and we value customer interaction.”

  • Gymstory

    “Achieving fitness goals motivates a customer to continue exercising. Our sensor digitizes all strength equipment in a heartbeat. Clients are provided with unique data on their gym’s performance. The app guides gym members on their path to success.”

  • Flame Away

    “We are developing an easy to use, throwable fire extinguisher, able to help parents and families with kids who want to be protected and be safe from small domestic fire accidents. Our device will solve the problem of people’s inexperience in using the traditional fire extinguisher due to their complexity and technical nature.

    This device is meant to reduce domestic fire accidents and the potential devastating consequences by increasing fire safety. The aim of its revolutionary design is to create a life saving product that will always be in arms reach.”

  • Active Classroom

    The ‘Active Classroom’ is a series of ergonomic children’s furniture designed for the school of the future. Study after study links more time spent sitting in conventional chairs with increased health risks. The deep habituation in chair sitting served as a motivation to finding healthy alternatives for sitting, starting with the youth. The ‘Active Classroom’ takes a unique perspective arguing that sitting is activity. It focuses on the ‘change of postures’ as the essential ingredient of sitting – the stools aim to encourage a frequent alternation of different sitting postures to increase the muscular activity and diversity.

  • S2S-AI

    Climate change increases the frequency and intensity of extreme weather around the globe. As our vulnerability to weather grows, so does the need for adaptation. S2S-AI forecasts weather not for tomorrow, but for months ahead. While forecasting weather for tomorrow is already a notoriously difficult challenge, forecasting weather further ahead sounds like attempting the impossible. Nevertheless, with the rise of AI and the availability of massive climate datasets, we have developed statistical models that can forecast weather on sub-seasonal to seasonal (S2S) timescales, meaning more than two weeks up to three months ahead.

    To enable societies to anticipate on weather months in advance through accurate and reliable S2S weather forecasting. We want to make our world safer, cleaner, and more stable by enabling our society to look further into the future. We foresee a world where businesses, NGOs and governments around the world can anticipate on weather-related risks, such as energy security, droughts, and famine.

    Our AI model forecasts air temperature for regions in Europe and the US with 2-3x times higher accuracy than state-of-the-art dynamical models. Our technology breaks the barrier of adoption that holds back the uptake of S2S weather models for climate change adaptation.

  • Pre-Active

    PreActive is a dynamic and innovative start up in the field of digital health & employee wellbeing who operates in the business-to-business landscape. They combine the power of evidence-based health content & technology to produce a wellness platform & service that serves to empower people to take ownership of their health, move freely, and live better. 

    In 2019, it was estimated that 50% of the Dutch population were not active enough to meet the physical activity guidelines for health. This inactivity has enormous negative ramifications for our overall health, with physical inactivity being one of the leading causes of disease & death worldwide. For the Netherlands, this results in an enormous financial healthcare burden. For companies, this results in significant indirect costs through sick leave, loss of productivity and high staff turnover. For the individual, this means an unnecessary and avoidable reduction in quality of life. 

    Through educational webinars & seminars & the use of the PreActive Wellness App, PreActive improves employees’ health literacy, promotes positive behaviour change, and gets people moving in a way that is right for them. The PreActive Wellness App analyses a person’s situation through questionnaire screenings, then provides them with personalised exercise & ergonomic health content, based on their situation and limitations. 

  • VU-AMS

    VU-Ambulatory Monitoring Solutions ondersteunt onderzoekers, in wetenschap, kliniek en industrie, bij hoogwaardig onderzoek naar hoe het lichaam reageert op prikkels en het ervaren van stress. We hebben tijdens onze drie decennia in het veld een wearable van topkwaliteit en intuïtieve software ontwikkeld, die ook niet-experts inzicht geven in de door hen gewenste informatie over hun deelnemers, patiënten of klanten. Zo kunnen professionals die eerder alleen gegevens hadden over subjectieve beleving deze ook staven aan de onderliggende fysiologie.

  • Tactivesport

    At Tactive Sport, we improve the decision-making skills of professional sport athletes by tailoring the training to the individual athlete. We harness mixed-reality technologies to create interactive training solutions. Through our interactive training, we provide the athlete new opportunities to making better decisions, where no two training situations are the same. Tactive Sport is a start-up at the Vrije Universiteit in Amsterdam and part of the Demonstrator Lab.”

  • Bamboi

    “Wij geloven dat onze generatie de wereld moet veranderen. En verandering begint bij jezelf. Als iedereen een kleine stap zet, gaan we samen naar een duurzame, groene wereld. Elke stap telt. Daar geloven wij in. Daarom hebben wij die stap zo klein mogelijk gemaakt, zodat iedereen makkelijk een bijdrage kan leveren aan een betere wereld, namelijk met Bamboi 100% bamboe toiletpapier.”

Vragen?

Heb je nog vragen over de Startup Clinic VU? Je mag ons altijd berichten!

startupclinic.rechten@vu.nl

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam