Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA) is een wetenschappelijk expertisecentrum op het gebied van oudheidstudies, klassieke talen en archeologie, waarin de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam hun krachten bundelen.

Wil je Archeologie, Griekse en Latijnse taal en cultuur, of Oudheidwetenschappen studeren? De VU en de UvA bieden gemeenschappelijk bachelor- en masteropleidingen, minoren en een pre-master in joint programmes aan. Je schrijft je in aan de VU of de UvA, maar het programma is gelijk. 

Onderwijs

De bachelors worden voornamelijk in het Nederlands aangeboden, maar er zijn ook twee engelstalige bachelors. De masters zijn allemaal engelstalig. Bijbehorend zijn er ook een aantal minors die je kunt volgen. 

Studenten van over de hele wereld (meer dan 60 nationaliteiten) studeren elk jaar aan de Graduate School van beide deelnemende universiteiten. Studenten die een bachelor hebben behaald in Klassieke Talen, Archeologie of Oudheidwetenschappen kunnen zich aanmelden voor de door ACASA aangeboden masterprogramma's. Meer informatie over de toegangseisen vind je bij de opleidingen zelf.