Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheid

Kunst & Cultuur, Geschiedenis, Oudheid

De afdeling Kunst & Cultuur, Geschiedenis en Oudheid kenmerkt zich door haar interdisciplinaire en globale benadering van onderzoek en onderwijs met betrekking tot heden en verleden.

De afdeling bestaat uit ruim 90 wetenschappelijke medewerkers, waaronder promovendi, verdeeld over drie clusters. Daarnaast hebben we twaalf bijzonder hoogleraren die de afdeling verbinden met onderzoeksinstellingen, musea en overheidsinstanties.

Onderwijs

De afdeling biedt zowel disciplinaire als interdisciplinaire bachelor- en masteropleidingen aan. Dit onderwijs vindt vaak plaat in kleine groepen, met keuzevrijheid voor diverse verdiepende onderwerpen.

Opleidingsrichtingen in oudheid (Ancient studies en Classics) en Archeologie op bachelor- en masterniveau worden gezamenlijk met de Universiteit van Amsterdam aangeboden onder auspiciën van het Amsterdam Centre of Ancient Studies and Archaeology (ACASA). Art and Culture verzorgt samen met de Universiteit van Amsterdam een ​​duale masteropleiding Curating Art and Cultures.

Onze medewerkers

Onze staf bestaat uit specialisten op het gebied van media, culturele studies, kunstgeschiedenis, design, architectuur, geschiedenis, klassieke talen en archeologie. 

Chronologisch beslaat de scope van ons onderzoek de complete geschiedenis: van de prehistorie tot het heden. Geografisch bestrijken onze stafspecialisaties alle continenten, maar ze zijn verenigd door focus op wereldwijde verbanden. Cross-disciplinaire verbindingen binnen onderwijsprogramma's zijn een kenmerk van onze afdeling.

Maak kennis met onze collega's bij: 

Onderwijs

Interdisciplinaire samenwerking en maatschappelijke inbedding van het onderzoek dragen bij aan geïnspireerd en vernieuwend onderwijs. De afdeling biedt vijf bachelorprogramma’s, zes masteropleidingen en drie onderzoeksmasteropleidingen, ondergebracht in de Graduate School of Humanities, aan. De masteropleidingen worden grotendeels in het Engels aangeboden; voor de bacheloropleidingen zijn in veel gevallen naast de Nederlandse afstudeerrichtingen ook Engelstalige tracks beschikbaar. Lees meer over het onderwijs van Kunst en Cultuur, Geschiedenis en Oudheid

Onderzoek

Onze wetenschappers zijn specialisten op het gebied van media, kunst, design, architectuur, geschiedenis, klassieke talen, Assyriologie en archeologie en werken vandaaruit ook samen aan verschillende thema’s. Lees meer over het onderzoek.