Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Yassamin Gharavi

Ik ben Yassamin Gharavi en ik heb de mastertrack Klinische Psychologie gevolgd. Momenteel werk ik als psycholoog op de poli Psychosomatiek van GGZ inGeest. Ik zit in de laatste fase van mijn GZ-opleiding en mag mezelf hopelijk over enkele maanden GZ-psycholoog noemen.

Hoe heeft je carrière er tot nu toe uitgezien?
Tijdens mijn master Klinische Psychologie heb ik stage gelopen binnen een FACT team van GGZ inGeest. Aan het einde van mijn stage werd mij tot mijn verbazing een baan aangeboden. Direct na mijn afstuderen ben ik daar blijven werken. In dat jaar deed ik ook de basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie en werkte ik samen met mijn scriptiebegeleider aan de publicatie van mijn masterscriptie in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Psychiatry. Na dat jaar ben ik toegelaten tot de GZ-opleiding en enkele maanden daarna ben ik overgegaan naar een andere afdeling om daar te starten met mijn tweejarige GZ-opleiding.

Wat vind je waardevol aan het werk dat je doet? 
Het mooiste aan mijn werk als psycholoog vind ik alles, maar vooral het samenwerken en puzzelen met cliënten tot een werkhypothese. Wie ben je, waar kom je vandaan, wat heeft je gevormd, wie hebben je gevormd, wat heb je meegemaakt, welke krachten heb je ontwikkeld, welke valkuilen ben je tegengekomen, hoe is je leven gelopen en wat maakt dat je nu vandaag bij mij zit. Iedere persoon die ik ontmoet komt binnen met een ander verhaal en dat verveelt nooit. De voldoening die ik haal uit de stappen met cliënten maakt het werk ontzettend dankbaar. Hoe groot of klein de stappen ook zijn, iedere stap is er één.

In welke opzichten voldoet het werk aan de verwachting die je als student had?
Ik was als student al (mentaal) voorbereid op de moeilijke arbeidsmarkt voor psychologen, dus in die zin voldoet de arbeidsmarkt aan de verwachting die ik toen had. Maar ik heb daar op geanticipeerd door mijn stageplek bewust uit te kiezen als een plek die mij aantrekt en uitdaagt. Voor het geval dat ik kans maakte om daar te blijven werken, maar ook om de ervaringen op te doen die ik voor mijn CV nodig had voor mijn toekomstige baan. En ik heb mijn stage écht aangegrepen als een kans om te leren en te proeven van het werkveld, ook door spannende taken aan te nemen die op dat moment voor mij compleet out of my comfort zone waren. Werkinhoudelijk had ik me vergist in de hoeveelheid administratieve werkzaamheden waar ik soms een beetje verdrietig van word, maar helaas is dat nou eenmaal ook een onderdeel van het werk. Aan de andere kant had ik niet verwacht dat ik zoveel energie zou krijgen van het werk als psycholoog en daarin ben ik echt positief verrast. 

Hoe heb je de aansluiting tussen je opleiding en het werkveld ervaren?
Een academische opleiding is veelal gericht op theorie, dus de aansluiting van theorie naar praktijk is best wel spannend. Maar uiteindelijk was stage voor mij een ontzettend waardevolle periode waarin al het geleerde eindelijk tot leven kwam en ik mocht experimenteren met de theorie uit de boeken. Tijdens je stage heb je het gevoel dat je in het diepe wordt gegooid, en dat is ook zo, maar dat maakt het extra leerzaam. Ik had wel wat ervaring in de zorg opgedaan door bijbaantjes en vrijwilligerswerk, en dat kan zeker bijdragen aan een meer soepele overgang, omdat je ervaring hebt opgedaan in het maken van contact in een zorgsetting.

Hoe ben je in je huidige functie terechtgekomen?
Ik heb nooit stilgezeten. Tijdens mijn stage was ik al bezig met de volgende stap. Ik voelde altijd de ambitie om te blijven ontwikkelen. Toen mijn scriptiebegeleider voorstelde om toe te werken aan de publicatie van mijn masterthesis heb ik geen seconde getwijfeld. Ondanks dat ik al fulltime werkte én een opleiding deed, wist ik dat dit een unieke kans was om ook iets meer te proeven van de onderzoekswereld. Ik heb in dat jaar mijn werk prioriteit gegeven boven alles om alles zorgvuldig af te kunnen ronden. En zodra je aan de slag gaat als psycholoog gaat er opnieuw een wereld voor je open van allerlei fantastische cursussen en opleidingen. Dat ik werd toegelaten tot de GZ-opleiding was een cadeautje voor me. Ik mocht weer de ‘schoolbanken’ in, ik mocht weer leren.

Heb je advies voor onze huidige studenten om hun droombaan te vinden?
Werk hard voor wat je wilt. Het zal geen makkelijke, maar wel een prachtige en leerzame weg zijn die je zult gaan bewandelen. En laat je nooit door iemand demotiveren.  Als ik me iets had aangetrokken van moeilijke mensen of mensen die niet in mij geloofden, dan had ik het nooit gered van VMBO tot de GZ-opleiding. Als ik het kan, dan kan jij het ook!’’

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam