Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Environment & Health

Milieu en gezondheid

De afdeling Milieu & Gezondheid van de VU voert academisch onderzoek en training uit om ons inzicht in de effecten van milieuverontreinigende stoffen op de menselijke gezondheid en het milieu te vergroten.

Meerdere disciplines zoals analytische chemie, (eco)toxicologie, risicobeoordeling, epidemiologie en gezondheidswetenschappen worden samengebracht om zowel studenten op te leiden als onderzoek van wereldklasse uit te voeren. De systemen die door deze unieke groep worden bestudeerd, strekken zich uit van het moleculaire niveau tot populaties, ecosystemen en de samenleving.

Afgestudeerden van Milieu & Gezondheid academische programma's zijn in staat om hun fundamentele kennis van de chemische verontreiniging, toxicologische effecten en gezondheidsaspecten die nodig zijn om oplossingen te vinden voor mondiale gezondheidsproblemen te brengen. De onderzoekers van de afdeling Milieu & Gezondheid maken gebruik van state-of-the-art technische apparatuur en methodologie├źn en hun grote internationale netwerk om kennis te verschaffen over de effecten van opkomende contaminanten op de wetenschap, de industrie, overheden en de samenleving. De expertise en onderzoeksoutput van de afdeling Milieu & Gezondheid leveren een belangrijke bijdrage aan de kennis die nodig is voor ge├»nformeerde milieugovernance van de meest urgente milieuvervuilingskwesties.

Meer informatie? Lees meer op de Engelstalige website