Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Laten we gezondheid en welzijn bevorderen

Gezondheidswetenschappen

Onze missie is het verbeteren van de volksgezondheid en het welzijn door middel van geavanceerd onderzoek en onderwijs. We streven naar interdisciplinair onderzoek en onderwijs van uitstekende kwaliteit, resulterend in praktische oplossingen die een positieve impact hebben op individuen, gemeenschappen en onze planeet. We zijn actief betrokken bij burgers en maatschappelijke partners. Via onze onderwijsprogramma's zetten we ons in om de volgende generatie gezondheidswetenschappers op te leiden, die vooruitgang en innovatie stimuleren om de volksgezondheid te bevorderen.

Visie
Complexe maatschappelijke gezondheidsproblemen binnen en buiten Nederland vereisen innovatieve, multidisciplinaire en duurzame oplossingen. Binnen de afdeling Gezondheidswetenschappen werken medewerkers uit verschillende vakgebieden actief samen met maatschappelijke partners, (toekomstige) patiënten en burgers in hun onderzoek. We streven ernaar om oplossingen te bieden om de volksgezondheid en het welzijn te verbeteren, en om ongelijkheden in gezondheid en welzijn bij specifieke groepen te verminderen. We werken intensief samen met onze partners binnen en buiten de VU om directe maatschappelijke impact te creëren door invloed uit te oefenen op de beleidsontwikkeling op het gebied van volksgezondheid.

We verzorgen bachelor- en masterprogramma's op het gebied van Gezondheidswetenschappen aan de VU. Daarnaast zijn onze medewerkers intensief betrokken bij gerelateerde onderwijsprogramma's binnen en buiten de VU. Door onze kennis uit onderzoek en praktijk te integreren in onze onderwijsprogramma's, leren we studenten hoe ze wetenschap kunnen gebruiken om de gezondheid en het welzijn van huidige en toekomstige generaties te bevorderen.

Onderzoek en onderwijs

Onderzoeksdomeinen

Onderwijsprogramma's

De afdeling Gezondheidswetenschappen heeft de volgende Bachelor en Masterprogramma's:

Bachelor's degree programme Health Sciences (NL)
Pre-master Health Sciences (NL)
Master's degree programme Health Sciences (ENG)

Uitgelicht onderzoek

Meer over Gezondheidswetenschappen

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Of mail naar: secretariaat.agw.beta@vu.nl

MF Gebouw, Faculteit der Bètawetenschappen
Afdeling Gezondheidswetenschappen
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam