Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Collectie Religie en Theologie

Op deze pagina vind je informatie van de Universiteitsbibliotheek voor onderzoekers, docenten en studenten over het vakgebied en de collectie Religie en Theologie. Onderaan staan de contactgegevens van onze informatiespecialisten.

Zoeken en vinden van bronnen

Als informatiespecialisten proberen we de digitale en fysieke UB-collectie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het huidige onderzoek en onderwijs aan de Faculteit der Religie en Theologie. Je kunt bij ons terecht met vragen over toegang tot bronnen en met aanschafsuggesties voor (e-)boeken, tijdschriften en databases die volgens jou missen in de collectie. Ook helpen we je graag met het zoeken naar de juiste bronnen voor je onderzoek, college, essay of scriptie. Op deze pagina vind je links naar de vakgebiedsgidsen voor Religie en Theologie. Deze kunnen als startpunt dienen voor je zoektocht naar relevante bronnen.

UB-rondleidingen en workshops literatuur zoeken voor studenten

Naast het beheren van de collectie verzorgen we rondleidingen en workshops voor studenten. Aan het begin van het jaar leiden we studenten rond door de UB. Waar vind je de naslagwerken van je vakgebied, hoe leen je boeken en waar bevinden zich de fijnste studieplekken? Daarnaast verzorgen we een aantal vaste workshops binnen de BA- en MA-programma’s van Religie en Theologie waarin studenten leren om te gaan met de informatie-overload van de 21ste eeuw. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hoe bepaal je wat voor bronnen je nodig hebt? Waar en hoe kun je het beste zoeken? Hoe vind je betrouwbare online informatie? Wanneer weet je of je genoeg bronnen hebt gevonden? Maar ook: hoe schrijf je je scriptie om tot een artikel voor een breed publiek? Ben je docent en heb je interesse in een dergelijke workshop als onderdeel van je cursus? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

Op deze pagina vind je een link naar een online webcursus onderzoeksvaardigheden die je als gevorderde bachelorstudent of masterstudent Religie en Theologie zelfstandig kan doorlopen.

Andere vragen?

Voor onderzoekers, docenten en studenten Religie en Theologie zijn wij het eerste aanspreekpunt voor alle bibliotheekgerelateerde vragen, bijvoorbeeld over open access publiceren van artikelen of onderwijsmaterialen, het gebruik van de bijzondere collecties in je onderwijs of onderzoek, het toepassen of ontwikkelen van innovatieve onderwijstools, het maken van kennisclips of 3D-prints, of het verzamelen of visualiseren van de data binnen een digital humanities project. Indien nodig brengen we je graag in contact met de betreffende specialisten binnen de UB.

Wil je weten hoe de UB jou kan ondersteunen?

Algemene vragen

Contactpersoon

Portretfoto van een man met bruin haar en een lichtbruine bril gekleed in een overhemd met zwart-witte ruitjes en zwarte bretels

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam