Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

IT: naar een slimme campus

Informatietechnologie

Een slimme campus, artificial intelligence, open science & education, fair data… De dienst IT werkt agile aan de toekomst van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Elke dag maken ruim 40.000 mensen gebruik van de IT-voorzieningen van de VU. Een van de belangrijkste taken van de dienst IT is ervoor te zorgen dat onderzoekers, docenten, medewerkers en studenten probleemloos kunnen werken en studeren.

Onze ambities
Onze mensen, organisatie en de inrichting van onze bedrijfsvoering spelen een cruciale rol in het realiseren van onze ambities op het gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie. Onze ambities zijn:  

  • Verdere digitalisering van onze bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek. 
  • Verdere ontwikkeling van een bruisende en innovatieve campus.
  • Werken aan een slagvaardige en wendbare organisatie.

Producten en diensten
Een overzicht van de IT-producten en -diensten voor medewerkers en studenten is te vinden op ons serviceportaal.

Jaaroverzicht 2022
Never a dull moment in 2022 voor de dienst IT: van phishing en digitaal toetsen tot wisseling van de (directie)wacht. En wist je dat er een heuse wereldkampioen rondloopt bij IT? We hebben het jaar samengevat in Sway, een digitaal magazine in het Microsoft 365-pakket. Je vindt het jaaroverzicht via deze link.

In de wolken met collaboration services

Onder collaboration services vallen alle applicaties en data die medewerkers en studenten nodig hebben om effectief te kunnen werken of studeren: de nieuwe digitale werkplek. ​

Meer informatie over de nieuwe digitale werkplek

Cybersave Yourself

We doen zoveel als mogelijk om de Vrije Universiteit te wapenen tegen cybercriminaliteit, maar de belangrijkste schakel in dit geheel is de medewerker of student zelf. 

Informatiebeveiliging: hoe veilig werk jij?

Werken bij de dienst IT

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met aandacht voor resultaat. Samen met je collega’s bouw je aan een innovatieve, veilige en groene campus.

Kijk eens op onze Werken bij-pagina

Meer over de dienst IT

Contact IT

IT Serviceportaal
Via het serviceportaal van IT kun je een probleem melden, aanvullende services aanvragen, veel gestelde vragen en handleidingen vinden en je eigen meldingen volgen. Via de zoekbalk vind je snel wat je zoekt. We hebben er onze dienstverleningen uitgebreid beschreven, je vindt ze onder de blauwe icoontjes. Bij de dienstbeschrijvingen staan ook formulieren om een aanvraag in te dienen of een melding te doen.

IT Servicedesk
Kom je er op het serviceportaal niet uit en heb je een vraag over thuiswerken, telefonie of internet? Bel of mail dan de IT Servicedesk, per e-mail te bereiken via servicedesk.it@vu.nl en telefonisch via 020 59 80000 (ma. t/m vrij. 07.30 – 17.00 uur). Je kunt ook even langslopen bij een van de balies: HG 0A-11 en W&N M-020 (ma. t/m vrij. 09.00 – 17.00 uur).