Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Facilitaire Campus Organisatie (FCO)

Facilitaire Campus Organisatie

De Facilitaire Campus Organisatie (FCO) zorgt voor de ontwikkeling en het onderhoud van de gebouwen op het campusterrein en voor facilitaire dienstverlening aan de zeer uiteenlopende groep gebruikers van de campus.

De universiteit haalt haar primaire bestaansrecht uit het geven van onderwijs en onderzoek. Daar hebben we gebouwen voor nodig waar onze studenten colleges kunnen volgen en studeren en waar onze medewerkers colleges kunnen geven, onderzoek doen en onze studenten kunnen ondersteunen bij hun studie. Onze gebouwen zijn in de jaren ’70 gebouwd en zijn toe aan vernieuwing of vervanging omdat ze niet meer voldoen aan de behoeften van deze tijd en kostbaar zijn als het gaat om onderhoud en energiebesparing. Flexibiliteit, duurzaamheid en kostenbewustzijn zijn belangrijk uitgangspunten van de campusontwikkeling. Nieuwe onderwijs- en werkstijlen vinden nu en in de toekomst hun vorm door de vernieuwde inrichting van de gebouwen. Met de komst van studentenwoningen en een uitgebreider sport- en cultuurprogramma wordt de campus meer en meer onderdeel van de stad.

De kernwaarden van de VU zijn: verantwoordelijk, open en persoonlijk. Deze kernwaarden zijn direct te verbinden met de manier waarop de FCO wil opereren: sterk servicegericht en dienstbaar, bereikbaar en betrouwbaar.

Het belangrijkste doel van FCO is een gastvrije en inspirerende omgeving te creëren waar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek excelleren. Een omgeving te maken waar studenten, medewerkers en bezoekers zich thuis voelen, en attractief is voor alle betrokkenen. Waar ze samen kunnen werken, leren en samen zijn. Over grenzen heen: van landen, van faculteiten, van disciplines.

De organisatie is opgebouwd uit verschillende onderdelen met elk eigen disciplines en verantwoordelijkheden. Hoewel het ene onderdeel meer facilitair is ingesteld dan de andere, hebben zij met elkaar gemeen dat alle activiteiten gericht zijn op het creëren van een optimale academische werkomgeving. Voor de dagelijkse dienstverlening werken de afdelingen Vastgoedbeheer en Services actief samen, de brede integrale samenwerking wordt vooral zichtbaar bij de ontwikkeling en in gebruikname van een nieuw complex. Het complex zelf, de inrichting van voorzieningen zoals laboratoria en onderwijsruimtes, de onderhouds- en facilitaire activiteiten moeten feilloos in elkaar grijpen bij oplevering.

Organisatieschema en integriteitscode

Organisatieschema en integriteitscode

Organisatie FCO