Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Alles over DURF

Dienst Universitaire Relaties en Fondsenwerving

De Vrije Universiteit Amsterdam is meer dan een gemeenschap van studenten en medewerkers. Dienst Universitaire Relaties & Fondsenwerving (DURF) breidt de VU-community verder uit door betekenisvolle relaties aan te gaan met alumni, donateurs, corporate partners en andere relevante stakeholders. Voor alle VU-relaties vormt DURF het centrale loket.

DURF draagt zorg voor de maatschappelijke profilering van de VU, ondersteunt het externe relatiemanagement van de universiteit en vormt de thuisbasis voor initiatieven vanuit de VUvereniging.

De doelstellingen van de VU zijn gericht op onderwijs aan studenten en professionals, onderzoek, valorisatie van kennis en diversiteit. Belangrijke taken voor DURF in de ondersteuning van deze ambities zijn ontwikkeling en versterking van fondsenwerving.

Daarnaast is DURF de centrale spil in het contact met de VU alumni community, een wereldwijd en divers netwerk van meer dan 150.000 afgestudeerden. Verder coördineert DURF alle activiteiten van de VUvereniging, een maatschappelijk netwerk voor iedereen die zich verbonden voelt met de Vrije Universiteit of het Amsterdam UMC.

VU-brede evenementen

Vanuit de vier profielthema’s van de VU (Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World en Governance for Society) organiseert DURF VU-brede evenementen zoals de Dies Natalis en de Opening Academisch Jaar.

Tijdens deze evenementen krijgen belangrijke VU-initiatieven die hierbij aansluiten een podium, waarbij de verschillende gelederen van de VU-community samenkomen. Ook Déjà VU, het jaarlijkse zomerfestival in juni voor studenten, medewerkers en alumni zorgt voor verbinding van alle doelgroepen.

Heb je vragen of suggesties? Mail naar relaties@vu.nl. We ontmoeten je graag!

Het DURF-team

Het DURF-team

Bij DURF werken ruim twintig medewerkers in een samenstelling van vier teams: 

Het zijn professionals op het gebied van fondsenwerving, alumnirelaties, communicatie, evenementen, relatiebeheer, bestuursondersteuning, financiën en personeelszaken. Het team wordt bij grotere projecten ondersteund door student-assistenten en ZZP-ers.