Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU Designstudio

Bij VU Designstudio kun je op één plek terecht voor ontwerp, opmaak en productiebegeleiding van offline en online communicatiemiddelen.

Wij zijn gespecialiseerd in het creƫren van visuele communicatie uitingen. We verbeelden de identiteit van de Vrije Universiteit Amsterdam met als doel de herkenbaarheid van de VU intern en extern te vergroten. We ontwikkelen de huisstijl en het merkbeleid van de VU en zorgen voor een consistente uitvoering. Ook begeleiden we projecten van briefing tot en met realisatie. We leveren producten zoals flyers, online magazines, jaarverslagen, posters, infographics, animatie, videos en beeldmateriaal. Naast maatwerk ontwikkelen we gestandaardiseerde gemakkelijk te gebruiken templates voor communicatiemiddelen

Voor de vormgeving van een communicatiemiddel zijn er bij de VU drie mogelijke routes:

1. VU Designstudio verzorgt, tegen een uurtarief, de vormgeving en regelt de productie i.s.m. contractpartners. 

2. VU Designstudio begeleidt de vormgeving bij een extern ontwerpbureau (vaste pool via aanbesteding) en regelt desgewenst de productie i.s.m. contractpartners.

3. Opdrachtgever maakt d.m.v. standaardtemplates in de brand portal zelf een communicatiemiddel. Deze worden gefaciliteerd door VU Designstudio. Printwerk wordt via de brand portal direct verwerkt door ReproVU.

De keuze voor een route is afhankelijk van de complexiteit van de opdracht en de capaciteit bij VU Designstudio. Vanzelfsprekend zijn ook het beschikbare budget en de capaciteit van de opdrachtgever bepalend. In alle gevallen adviseert VU Designstudio graag over de mogelijke aanpak.

Neem contact met VU Designstudio op via designstudio@vu.nl of bel 020 59 83533.
Of vul ons intakeformulier in: Opdrachtformulier VU Designstudio

VU Designstudio

 • Projectleiding

  De projectleiders begeleiden grafische projecten. Ze denken mee en adviseren de opdrachtgever over aanpak en bewaken de eenheid met andere lopende opdrachten (denk aan campagnes). De projecteider bewaakt planning, voortgang en budget. De projectleiders zijn de schakel tussen opdrachtgever, leverancier en de productieafdeling binnen en buiten de VU.

  Contact
  Myra Akkerhuis, Monique Leeuwe
  VU Hoofdgebouw - 0E-gang
  De Boelelaan 1101
  1081 HV Amsterdam
  Tel: 020 59 83533
  E-mail: designstudio@vu.nl

 • Art Direction

  Verantwoordelijk voor de visuele vertaling van de identiteit van de VU, om vanaf idee het creatieve concept te ontwikkelen, eventueel samen met een extern bureau. De artdirector vertaalt de wensen van de opdrachtgever naar een geschikt communicatiemiddel of campagne zodat het binnen de gestelde huisstijlkaders wordt uitgewerkt. Bij grotere opdrachten, die uitbesteed worden, geeft de art director (inspirerende) input voor de briefing, denkt mee, visualiseert en controleert. De artdirector werkt samen met onze eigen vormgevers en is ook de schakel tussen de verschillende specialisten. 

  Contact
  Heleen ten Voorde, designstudio@vu.nl

 • Fotografie & video

  De beeldredacteur kan benaderd worden voor alle soorten beeldprojecten (foto's, video's, animaties etc.), van concept tot productie en van beeldresearch tot advies. Daarnaast is de beeldredacteur (mede)verantwoordelijk voor de opstelling van de beeldrichtlijnen en adviseert medewerkers en derden in het gebruik hiervan.
  De beeldredacteur fungeert als aanspreekpunt voor fotografen, videomakers en andere toeleveranciers en draagt zorg voor het beeldarchief.

  Contact
  Adrie Smits, fotografie@vu.nl

 • Vormgeving

  De grafisch ontwerpers verzorgen de vormgeving van on- en offline communicatiemiddelen passend binnen de huisstijl van de VU. Ze adviseren de opdrachtgever en vertalen de wensen naar een visueel sterke uiting.
  De grafisch ontwerpers ondersteunen de art director bij de doorontwikkeling en borging van de VU-huisstijl.
  Ze ontwerpen tevens sjablonen voor selfservice (brand portal) zodat je zelf social media banners, brochures, flyers en visitekaartjes in de huisstijl kunt maken.

  Een aantal van onze expertises:

  Contact
  Esther van Munster, Rudie Jaspers, Sam ten Voorde via designstudio@vu.nl

 • Productiebegeleiding

  Onze orderbegeleiders denken graag met je mee over de uitvoering, het gebruik van verschillende papiersoorten en afwerkmogelijkheden. Maar zij kunnen bijvoorbeeld ook adviseren over printen op andere materialen of wat mogelijkheden zijn als je extra wilt opvallen met jouw opdracht. Onze medewerkers hebben allen een grafische achtergrond en jarenlange ervaring in gedrukte communicatie en media. Samen vormen zij het professionele en ervaren printteam van de VU.