Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU PhD Council

De VU PhD Council waarborgt de belangen van interne, externe en beurspromovendi van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Wij streven naar verbetering van het sociale en professionele samenspel binnen het PhD-traject van VU-promovendi, en oefenen invloed uit op organisatorische ontwikkelingen die effect hebben op promovendi aan de VU.  

Als PhD Council willen wij relevante informatie onder de aandacht brengen van de VU-promovendi. Wij richten ons met name op de onderwerpen PhD-rechten, mentale gezondheid en welzijn, en diversiteit en inclusie. We streven ernaar om per faculteit/graduate school minstens één promovendus in de raad te laten plaatsnemen, zodat alle verschillende faculteiten/graduate school vertegenwoordigd zijn. 

Open- en themabijeenkomsten

Wij nodigen alle leden van de VU-gemeenschap uit om deel te nemen aan onze open bijeenkomsten en themabijeenkomsten om meer te weten te komen over ons en onze initiatieven. Stuur ons een email via phdcouncil@vu.nl om hier aan deel te nemen!  

Lid worden van de PhD Council?

De leden va de PhD Council komen maandelijks bij elkaar en bespreken onderwerpen die relevant zijn voor VU-promovendi. Daarnaast zijn er maandelijkse portefeuillevergaderingen. Elk lid kiest voor ten minste één van de portefeuilles. Meer over wat het lidmaatschap inhoud kan je op de pagina "De VU PhD Council zoekt nieuwe bestuursleden" vinden. 

Neem contact met ons op via phdcouncil@vu.nl als je geïnteresseerd bent om mee te helpen met onze missie, of voor andere vragen.

Met deze thema's houden wij ons bezig

  • Diversiteit en inclusie

    Wij interpreteren inclusiviteit en diversiteit in de ruimste zin, inclusief gender, genderidentiteit, seksuele oriëntatie, nationaliteit, cultuur, leeftijd, fysieke en mentale mogelijkheden, en levensbeschouwing, maar ook inclusiviteit met betrekking tot PhD-kandidaten die onder verschillende typen contracten werken (inclusief externe PhD-kandidaten). De VU beschikt al over een Diversity Office en een International Office die diversiteit bevorderen. Om die reden is onze missie niet om bij te dragen aan het creëren van diversiteitsbeleid (aangezien hier al bestaande structuren voor zijn), maar om ervoor te zorgen dat de bestaande richtlijnen goed gereguleerd worden en iedereen zich geïncludeerd voelt.  

  • PhD-rechten

    Als council willen wij rechten en regulaties onderzoeken en onder de aandacht brengen bij PhD-kandidaten. Een belangrijk doel hierbij is het promoten van concretere informatieverspreiding bij PhD-kandidaten, bij voorkeur bij aanvang van het promotietraject. Een probleem bij veel PhD-kandidaten is dat zij vaak niet op de hoogte worden gesteld van hun rechten bij aanvang van hun contract, en dat zij ook tijdens hun PhD geen goed inzicht hebben in deze rechten.

    Een onderdeel hiervan is het promoten van informatie over, en toegang tot, de vertrouwenspersoon, voor anonieme klachten en andere problemen zoals problemen met begeleiders. Ook willen wij graag aandacht besteden aan problemen specifiek relevant voor internationale PhD-kandidaten. Denk hierbij aan: meer steun van het International Office met betrekking tot taal, verzekeringen, registratie bij gemeentes, belastingen, en andere problemen waar internationale PhD-kandidaten bij aankomst in Nederland tegenaan lopen.  

  • Mentale gezondheid

    De portefeuille mentale gezondheid wil bijdragen aan de VU Amsterdam als een plaats waar promovendi zich gesteund voelen en leren hoe ze hun beste zelf kunnen zijn, zodat ze kunnen gedijen in hun werk.  

    Op korte termijn willen we inzichten verschaffen over hoe promovendi beter in contact kunnen worden gebracht met middelen voor geestelijke gezondheid. Ook willen we VU Amsterdam helpen mechanismen in te voeren die promovendi weerbaarder maken en hen helpen te leren wat hun sterke punten zijn en hoe ze die kunnen gebruiken.  

    Ons doel op lange termijn is te pleiten voor een VU waar verschillende competenties worden beloond. Een ander aandachtspunt zal zijn manieren te vinden waarop de VU promovendi kan ondersteunen om burn-outs te voorkomen. De portefeuille mentale gezondheid is dus gericht op directe ondersteuning van promovendi, maar probeert ook de VU als organisatie te helpen in kaart te brengen hoe zij haar promovendi het beste kan helpen. 

Leden van de PhD Council

Als lid woon je de maandelijkse council-vergaderingen bij, waar de onderwerpen besproken worden die relevant zijn voor VU-promovendi. Daarnaast neemt elk lid deel aan ten minste één van de maandelijkse portefeuillevergaderingen.

Bethany Houghton (Faculty of Law)

Chair

Jessica Coetzer (Faculty of Science)

Co chair

Joshua Nooij (Faculty of Science)

Secretary

Nuria Senar Villadeamigo (Amsterdam UMC)

General member

Merve Ceylan (ACTA)

General member

Muhammad Farooq (Faculty of Social Sciences)

General member

Martina Stanková (Faculty of Social Sciences)

General member

Alexandra Greene (Faculty of Social Sciences)

General member

Rachel Cargill (Faculty of Science)

General member

Tessa Super (Faculty of Humanities)

General member

Elise Alberts (Faculty of Religion and Theology)

General Member

Contact

Heb je vragen of wil je lid worden van de VU PhD Council? Neem dan contact met ons op.