Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

2. Thema’s

Als uitgangspunt zullen wij ons focussen op de volgende drie thema’s: inclusiviteit en diversiteit, PhD rechten, en mentale gezondheid. We zullen ons niet exclusief op deze thema’s richten, maar zullen deze thema’s gebruiken als uitgangspunt die kunnen groeien als resultaat van voortdurende discussies.

Inclusiviteit en diversiteit:

Wij interpreteren inclusiviteit en diversiteit in de ruimste zin, inclusief geslacht, seksuele voorkeur, nationaliteit, cultuur, en religie, maar ook inclusiviteit met betrekking tot PhD kandidaten die onder verschillende typen contracten werken (inclusief externe PhD kandidaten). De VU beschikt al over een diversity officer en een international office die diversiteit bevorderen. Om die reden is onze missie niet om bij te dragen aan het creëren van diversiteit beleid (gezien hier al bestaande structuren voor zijn), maar om er voor te zorgen dat de bestaande richtlijnen goed gereguleerd worden en iedereen zijn geïncludeerd voelt.

PhD rechten:

Als council willen wij campus- en afdelings-brede rechten en regulaties onderzoeken en ter aandacht brengen bij PhD kandidaten. Een belangrijk doel hierbij is het promoten van concretere informatieverspreiding bij PhD kandidaten, bij voorkeur bij aanvang van het promotietraject. Een probleem bij veel PhD kandidaten is dat zij vaak niet op de hoogte worden gesteld van hun rechten bij aanvang van hun contract, en ook tijdens hun PhD geen goed inzicht hebben in deze rechten. Een onderdeel hiervan is het promoten van informatie over, en toegang tot, de vertrouwenspersoon voor anonieme klachten en andere problemen zoals problemen met begeleiders. Ook willen wij graag aandacht besteden aan problemen specifiek relevant voor internationale PhD kandidaten. Denk hierbij aan: meer steun van de international office met betrekking tot taal, verzekeringen, registratie bij gemeentes, belastingen, en andere problemen waar internationale PhD kandidaten bij aankomst in Nederland tegen aan lopen.

Mentale gezondheid:

De portefeuille geestelijke gezondheid en welzijn wil bijdragen aan VU Amsterdam als een plaats waar promovendi zich gesteund voelen en leren hoe ze hun beste zelf kunnen zijn, zodat ze kunnen gedijen in hun werk. Op korte termijn willen we inzichten verschaffen over hoe promovendi beter in contact kunnen worden gebracht met middelen voor geestelijke gezondheid. Op middellange termijn willen we VU Amsterdam helpen mechanismen in te voeren die promovendi weerbaarder maken en hen helpen te leren wat hun sterke punten zijn en hoe ze die kunnen gebruiken. Ons doel op lange termijn is te pleiten voor een VU waar verschillende competenties worden beloond. Een ander aandachtspunt zal zijn manieren te vinden waarop de VU promovendi kan ondersteunen om burn-outs te voorkomen. De portefeuille geestelijke gezondheid en welzijn is dus gericht op directe ondersteuning van promovendi, maar probeert ook de VU als organisatie te helpen in kaart te brengen hoe zij haar promovendi het beste kan helpen.

Contact

Elke promovendus met vragen of opmerkingen kan contact opnemen met de PhD council. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We organiseren ook open "townhall"-achtige bijeenkomsten en verschillende themabijeenkomsten per jaar (zie onderstaand schema) om onze deuren te openen voor alle leden van de VU-gemeenschap. Kom gerust naar deze openbare bijeenkomsten om meer te weten te komen over onze initiatieven. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste raadsleden (zie informatie over algemene raadsleden hieronder). Als u lid wilt worden, neem dan contact met ons op via e-mail (zie onderaan de pagina).

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam