De toenemende zorgvraag en het oplopende personeelstekort zetten de onderlinge verhoudingen en de samenwerking tussen de verschillende partijen onder druk. De transitie vraagt om een herweging van gevestigde belangen en een herdefiniëring van ieders rol in relatie tot andere partijen. Dit vraagt om sociaalwetenschappelijk inzicht in identiteitsprocessen, veranderprocessen en samenwerkingsproblematiek.
Onderzoeksthema: Identiteiten
Ontdek onze projecten
-
Gefinanceerd door het lab: Tapping Untapped Potential - Mensen met een vlucht- en migratieachtergrond in de Nederlandse zorgsector
Dit project onderzoekt de ervaringen en uitdagingen van mensen met een vluchtelingen- of migrantenachtergrond die momenteel werken of zich voorbereiden om te werken in de Nederlandse zorgsector.
-
Gefinanceerd door het lab: Academische loopbaanpaden voor verpleegkundigen
Dit project onderzoekt de huidige inspanningen van het Charité-ziekenhuis in Berlijn om verpleegkundigen meer mogelijkheden te bieden om een academisch loopbaanpad te volgen en daarmee hun professionele identiteit te versterken en hun algehele welzijn te verbeteren.
-
Gefinanceerd door het lab: Onmisbaar en Onzichtbaar - Verzorgenden IG in beeld
Het fotoboek Onzichtbaar maar onmisbaar brengt de cruciale maar vaak ondergewaardeerde rol van verzorgenden IG – de grootste beroepsgroep in de langdurige zorg – krachtig in beeld, met als doel hun zichtbaarheid, waardering en professionele erkenning te vergroten in zorgorganisaties, beleid en samenleving.
-
De burger = baas? Kwetsbare pogingen om de zorg te democratiseren
Dit onderzoek streeft van professionele zorgaanbieders om burgers actiever te betrekken bij het organiseren van hun diensten. Hoe worden gevestigde grenzen in de zorg hierbij ter discussie gesteld?
-
Samen Beslissen met rugpatiënten
In dit project wordt onderzocht in hoeverre het gebruik van uitkomstinformatie patiënten met lage rugklachten en zorgverleners kan ondersteunen in het proces van Samen Beslissen.
Meer weten?
Mail ons!