De training bestaat uit twee bijeenkomsten waarin je stapsgewijs leert hoe je AI kunt toepassen in jouw lespraktijk. De tweede bijeenkomst (opstellen beleid) is optioneel.
Bijeenkomst 1
Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met de basisprincipes van AI: wat het is, hoe het werkt, wat kun je je ermee bereiken en waar liggen de beperkingen? Je ontdekt hoe AI het lesaanbod kan verrijken en de lestijd efficiënter kan maken, bijvoorbeeld door administratieve taken (zoals nakijken) te verminderen of hulp te bieden bij lesontwikkeling. Daarnaast behandelen we hoe AI gepersonaliseerd leren mogelijk maakt, zodat je beter kunt inspelen op het niveau, tempo en de leerbehoeften van je NT2-leerders. Je maakt kennis met diverse en actuele AI-tools die geschikt zijn voor NT2-onderwijs en gaat aan de slag om AI-tools direct toe te passen in je eigen lespraktijk.
Bijeenkomst 2
Tijdens de tweede bijeenkomst werk je met collega’s aan een plan voor de structurele inzet van AI in je lessen en reflecteer je op de eerder toegepaste tools en verbeterpunten. Je ontwikkelt o.a. een ‘teacherbot’, een interactief taalmaatje dat NT2-cursisten ondersteunt binnen en buiten de les, met het doel om duurzaam taalgebruik en zelfstandige taalverwerving te bevorderen. Daarnaast bespreek je hoe AI blijvend kunt integreren in schoolstructuren en hoe je draagvlak creëert bij collega’s en de directie. Praktische hulpmiddelen, zoals een stappenplan en een overzicht van relevante tools, helpen je om na de sessie direct aan de slag te gaan.
Studielast
Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor deze training, maar je doet wel oefenopdrachten tussendoor. Tijdens de bijeenkomsten ontvang je praktische materialen en tools waarmee je tussen de sessies door en na afloop verder kunt werken.
Meer over deze opleiding
Inleiding
Resultaat
Data en contact