Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Uniek aanbod voor iedereen werkzaam in de journalistiek

Religieuze diversiteit en de journalistieke praktijk

Tijdens het ochtendprogramma komen Een blinde vlek? De staat van de religiejournalistiek en De eigen journalistieke praktijk aan bod. In de middag Spot on en Model voor interpositionele communicatie.

Programma

Ochtend

  • Een blinde vlek? De staat van de religiejournalistiek

Hoe staat het ervoor met de religiejournalistiek? Een casestudy aan de hand van verschillende journalistieke items over één specifiek onderwerp, plus een korte introductie over de belangrijkste uitdagingen van de religiejournalistiek.

  • De eigen journalistieke praktijk

Deconstructie van eigen artikelen van participanten, op basis van drie werkvormen: (1) een spiegeloefening (waarbij gelovigen en/of experts reflecteren op het journalistieke item); (2) een reflectie-oefening met betrekking tot de fundamentele keuzes die leidend zijn geweest in het journalistieke item (waarom dit onderwerp?; waarom deze invalshoek?; waarom deze methode?; waarom deze persoon?; welke alternatieven waren voorhanden?); en (3) een positionaliteitsoefening (hoe heeft jouw eigen positionaliteit doorgewerkt in het betreffende journalistieke item?).

Middag

  • Spot on

Participanten worden uitgedaagd om in korte tijd een plan van aanpak te schrijven (of: een redactievergadering te spelen) ter voorbereiding van een journalistiek item rondom een actuele kwestie die hen ter plekke wordt aangedragen. Vervolgens wordt gereflecteerd op de keuzes die gemaakt worden en worden alternatieven verkend.

  • Model voor interpositionele communicatie

Participanten maken kennis met een model voor interpositionele communicatie en een daarop gebaseerde reflectietool die hen in staat stelt tot kritische zelf-interventies in de eigen journalistieke praktijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via