Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Geestelijke verzorging vanuit de Hindoe traditie

Postacademische ambtsopleiding Hindoe geestelijk verzorger

Maatschappelijk betrokken vanuit de Hindoe traditie in Nederland.

Een hindoe geestelijk verzorger begeleidt individuen, groepen of organisaties bij vragen op het geestelijk vlak die ontstaan binnen de huidige complexe multiculturele Nederlandse samenleving. In de Postacademische ambtsopleiding tot Hindoe geestelijk verzorger bouwt u voort op wetenschappelijke vaardigheden, en ontwikkelt u het vermogen om vanuit de eigen hindoetraditie met de diversiteit van de verschillende hindoetradities in Nederland om te gaan. Daarnaast leert u traditie-overstijgend te denken en handelen.

Op verzoek van geestelijke verzorgers, elke hindoe afzonderlijk, een groep hindoes, of een maatschappelijke of een religieuze organisatie, geeft de hindoe geestelijk verzorger leiding en begeleiding aan het begrijpen en oplossen van geestelijke vraagstukken en religieuze activiteiten. Hindoe geestelijk verzorgers zijn momenteel vooral actief bij ministeries (Ministerie van Justitie en Veiligheid, Ministerie van Defensie), ouderenzorg, in ziekenhuizen en bij de politie. In deze opleiding maakt de hindoe geestelijk verzorger kennis met deze verschillende contexten. En u leert omgaan met diverse stromingen binnen het hindoeïsme in Nederland en interreligieuze diversiteit, zoals de relatie met het boeddhisme, christendom, het humanisme en de islam. In deze context is een academisch denk- en werkniveau vereist. Dit niveau is vaak ook een eis van de werkgever en de beroepsvereniging.

Afspraak maken?

Meldt u aan bij Sharda Nandram, programmadirecteur van de Ambtsopleiding Hindoe Geestelijke Verzorging. Plan uw gesprek ruim van te voren, liefst in de periode maart-mei.

s.s2.nandram@vu.nl