Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Een effectieve aanpak voor elke alfa-leerling

Korte opleiding op maat Alfabetisering ISK of Praktijkschool

Centraal staat een effectieve, gedifferentieerde aanpak voor alfaleerlingen.

Aan bod komen onder andere:
•    Van leerlijn naar lespraktijk
•    Technisch en functioneel lezen en schrijven
•    Mondelinge vaardigheden
•    Praktijkgericht en buitenschools leren
•    Coaching en empowerment
•    Toetsing, evaluatie en doorstroom

Inhoud en werkwijze
Tijdens de bijeenkomsten worden presentaties afgewisseld met werkvormen voor samenwerkend leren, waarin de kennis wordt toegepast. Voorafgaand aan elke bijeenkomst krijg je een leesopdracht. Erna maak je steeds een praktijkopdracht met een studielast van ongeveer drie uur. In de volgende bijeenkomst wordt teruggekeken op de opbrengst van de vorige en op de praktijkopdrachten. De opleider bekijkt de gemaakte opdrachten en geeft er feedback op. Er kan maximaal één bijeenkomst worden gemist. In dat geval wordt er een vervangende opdracht gegeven.

Meer over deze opleiding
Inleiding
Resultaat
Praktische informatie

Annemarie Nuwenhoud

Annemarie Nuwenhoud

Annemarie Nuwenhoud is docentopleider Alfabetisering NT2 bij VU-NT2. Ze is tevens de auteur van de docentuitgave Basisboek Alfa NT2, dat in 2021 bij Coutinho is verschenen. Ook ontwikkelde zij de aanpak met het Rode Boek. In haar bijna twintig jaar ervaring met uiteenlopende groepen analfabete en laaggeletterde NT2-leerders heeft zij de onderwijspraktijk goed leren kennen. Haar kennis over onderzoek en best pratices houdt zij op peil als redacteur van Tijdschrift Les en als lid van het internationale LESLLA-netwerk. Als docentopleider wil zij docenten ondersteunen om gefundeerde kennis over Alfabetisering NT2 te vertalen naar een concrete aanpak in de lespraktijk. VU-NT2 werkt ook regelmatig samen met andere alfa-experts uit het veld.

Lees verder

Heb je vragen of wil je meer informatie over maatwerk? Wil je bijvoorbeeld een incompany opleiding organiseren voor een docententeam?

We maken graag vrijblijvend een (bel)afspraak om je wensen te bespreken voor maatwerk en/of incompany. Neem contact op met Rachel Zuilhof, adviseur NT2 op maat via r.m.zuilhof@vu.nl

Contactpersoon