Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Word gecertificeerd docent NT2 naast je onderwijsbevoegdheid

Opleiding docent NT2 voor deelnemers met onderwijsbevoegdheid

Met de succesvolle afronding van deze opleiding verwerf je het erkende Certificaat Docent NT2 waarmee je, in combinatie met je onderwijsbevoegdheid en onderwijservaring, uitstekend bent toegerust om aan de slag te gaan als docent NT2 in het volwassenenonderwijs of in de ISK.

Op vakinhoudelijk gebied ontwikkel en/of vergroot je jouw kennis van tweedetaalverwerving, algemene leertheorieën, taalleertheorieën, benaderingen en principes van (onderdelen van) taalonderwijs. Je leert deze inzichten te verbinden met en toe te passen op de onderwijspraktijk, vooral via praktijkopdrachten. 

Je legt een portfolio aan en werkt met een persoonlijk ontwikkelingsplan en een lesplan. Door de bespreking van lesopnames, observatie, cursistenevaluatie en 360 graden feedback tijdens de begeleidingsbijeenkomsten krijg je inzicht in jouw ontwikkeling als NT2-docent.

Meer over deze opleiding
Inleiding
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Joyce Verschuuren, docent NT2

Joyce Verschuuren, docent NT2

 “Wat een fantastische opleiding! Ik heb werkelijk zoveel geleerd dat mijn hoofd op barsten staat. Achteraf begrijp ik niet dat ik zo onwetend voor de klas mocht staan. Zoveel werkvormen bij iedere workshop en zelfs voor lessen online! En prima opdrachten die echt meer inzicht gaven in de stof. De informatie uit de workshops en het Handboek Nederlands als tweede taal waren er echt bij nodig. Nu alles stap voor stap in mijn lessen integreren!”

Heb je vragen over de opleiding?

Neem dan contact op met Camille Welie, opleidingscoördinator NT2-docentenopleidingen

020 598 89 95 / 06 19 810 300