Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word gecertificeerd docent NT2 naast je onderwijsbevoegdheid

Opleiding docent NT2 voor deelnemers met onderwijsbevoegdheid

De opleiding Docent NT2 is voor docenten Nederlands als tweede taal met een onderwijsbevoegdheid maar zonder NT2-certificaat, die gecertificeerd en professioneel onderwijs willen geven. Inmiddels heeft de VU al meer dan 800 NT2-docenten opgeleid!

De opleiding bestaat uit twee onderdelen: vakinhoudelijke scholing en begeleiding. Reflecteren op de eigen lespraktijk en uitvoeren van praktijkopdrachten is een vereiste en daarom is het noodzakelijk dat je gedurende de gehele looptijd lesgeeft aan anderstaligen (minimaal 250 uur). Het docententeam bestaat uit specialisten op NT2-gebied, onder wie taalwetenschappers, docentopleiders, leermiddelenontwikkelaars en zeer ervaren NT2-docenten. Zij zijn werkzaam bij VU-NT2 van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bekijk hier de brochure van de NT2-docentenopleiding voor bevoegde docent (start september 2024).

Reactie van deelnemer Rianne van Woerden:
“Ik heb al twee lerarenopleidingen achter de rug – de pabo én de eerstegraadsopleiding Nederlands – maar ik vind dit echt de fijnste opleiding tot nu toe. Concreet, praktisch, haalbaar én veel inhoud uit de workshops en de begeleidingsbijeenkomsten waren direct toepasbaar in het onderwijs.”|

Meer over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en inschrijven

Heb je nog geen onderwijsbevoegdheid? Bekijk hier de docentenopleiding NT2 voor deelnemers zonder onderwijsbevoegdheid (start september 2024)

Heb je vragen over de opleiding?

Neem dan contact op met Camille Welie, opleidingscoördinator NT2-docentenopleidingen