Als je het onderwijs een warm hart toedraagt en je het leuk vindt om vakinhoud toegankelijk te maken voor scholieren, dan kun je na je bachelor Literature and Society instromen in de tweejarige master Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen: Engels.
Tijdens deze master zorg je dat je op academisch masterniveau je vak beheerst zodat je leerlingen nog beter kunt informeren over en enthousiasmeren voor de wondere wereld van taal en letterkunde. Natuurlijk leer je ook de kneepjes van het docentenvak in cursussen die zich op didactiek richten: hoe activeer je leerlingen om echt iets te leren? Hoe ga je om met verschillen tussen leerlingen? En hoe leer je nou het beste een taal? Wat kan taalonderwijs betekenen voor het ontwikkelen van burgerschap?
Als je deze master afrondt ben je een eerstegraads bevoegd docent. Dit is de hoogste bevoegdheid in Nederland, waarmee je in alle klassen en in alle vormen van het voortgezet onderwijs les kunt geven, van vmbo tot vwo, onder- en bovenbouw.
Met dit papiertje op zak ben je dus echt een allround docent Engels die leerlingen veel over het vak kan meegeven. Die docenten zijn hard nodig!
Voordat je aan deze master kunt beginnen, moet je wel over genoeg vakinhoudelijke kennis en vaardigheid van het Engels beschikken. In je bachelor Literature and Society heb je Engels niet vanuit taalkundig perspectief bestudeerd of kennis gemaakt met de rol die taal speelt in de maatschappij. Met deze schoolvakminor zorg je ervoor dat je basiskennis op orde is om vervolgens op masterniveau met de Engelse taalkunde verder te kunnen.