Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De kennis en vaardigheden die de journalist van nu nodig heeft

In de minor Journalistiek leer je de basiskennis en -vaardigheden die je als journalist nodig hebt om mee te kunnen draaien in een divers, snel veranderend medialandschap.

Je leert praktische journalistieke vaardigheden (schrijven, filmen en onderzoeken) en maakt kennis met de laatste wetenschappelijke inzichten om de rol van de journalistiek in de hedendaagse samenleving te begrijpen. WhatsApp, TikTok, De Avondshow met Arjen Lubach, misinformatie: het medialandschap lijkt in razend tempo te veranderen, maar hoe ingrijpend zijn deze ontwikkelingen? Deze zeer leerzame maar ook intense minor vraagt een grote inzet van jou als student. We raden je dan ook met klem af naast deze minor nog andere vakken te volgen.

Wil je na je bachelor een master journalistiek doen? 

De minor Journalistiek biedt niet de garantie dat je direct kunt doorstromen naar de master Journalistiek. Wil je na je bachelor de master Journalistiek doen? Dan heb je twee mogelijkheden: je volgt een opstapminor tijdens je bachelor of je volgt een pre-master na je bachelor. Voor informatie over aanmelding en toelating tot de opstapminor en pre-master, ga naar de pagina van het masterprogramma.

Studeren aan de VU