Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studentenverenigingen

Op zoek naar gezelligheid in de grote stad Amsterdam? Sluit je dan aan bij een studie- en/of studentenvereniging.

Je wilt natuurlijk alles uit je studententijd halen. In Amsterdam studeren betekent de keus hebben uit een groot aantal verenigingen. Er zijn gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en cultuurverenigingen. Behalve dat je veel mensen leert kennen, kun je ook waardevolle ervaring opdoen in een commissie of bestuur.

Voordat je gaat kiezen is het belangrijk om het onderscheid te weten tussen studentenverenigingen en studieverenigingen.

Een studievereniging of faculteitsvereniging is opgezet door studenten en zijn vooral gericht op inhoud van de studie en ontspanning. Vaak kun je via een studievereniging korting op studieboeken krijgen. Bij een studievereniging is geen sprake van een ontgroening en het lidmaatschap is goedkoop. 

Een studentenvereniging is voornamelijk gericht op het bevorderen van contact tussen studenten. Je leert via een studentenvereniging mensen kennen van verschillende studies. Bij studentenverenigingen is er vaak sprake van een ontgroening. Dit is een periode die varieert van een aantal dagen tot een paar weken waarin nieuwe leden van een vereniging een groepsband opbouwen! Zo leer je dus op een makkelijke manier andere mensen kennen.

  • VU Introductiedagen en studieverenigingen
    Doe in augustus mee aan de VU Introductiedagen. Tijdens het onderdeel facultaire introductie hoor je wat de voordelen zijn van een lidmaatschap van de studievereniging bij jou op de faculteit.