Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nederlands voor internationale studenten

Studeer je (tijdelijk) in Nederland en wil je graag Nederlands leren? VU-NT2 biedt diverse taalcursussen aan voor internationale studenten. Bekijk ons complete cursusprogramma en zoek de cursus uit die bij je past! Als (uitwisselings)student van de VU krijg je een aantrekkelijke korting op het cursusbedrag.

Kijk wat cursisten van VU-NT2 zeggen over de taalcursussen.

Bekijk hier alle onderwerpen

 • Basic Dutch on campus

  Ben je een VU-student? En wil je naast je studie genoeg Nederlands leren om je meer thuis te voelen op de campus? Met Basic Dutch on Campus leer je onder andere om jezelf voor te stellen, boodschappen te doen, een maaltijd te bestellen en een praatje te maken met studenten en docenten.
  VU-NT2 biedt internationale studenten van de VU de eerste twee niveaus van deze specifieke cursus aan tegen een sterk verlaagd tarief. 

 • Avondcursus academisch Nederlands plus

  Heb je het Staatsexamen NT2 (programma II) gehaald, maar loop je toch nog tegen problemen aan als je werkstukken moet schrijven in je opleiding? De cursus Academisch Nederlands Plus kan je helpen. Je krijgt in drie bijeenkomsten nog eens extra uitgelegd hoe een academische tekst er in het Nederlands uit moet zien. 

 • Avondcursus Nederlands voor werk en studie

  Met de avondcursus Nederlands voor Werk en Studie leer je binnen 8 weken de basis van de Nederlandse taal (tot CEFR-niveau A1). Na de eerste cursus kun je verder gaan op een hoger niveau (CEFR A2 tot B2). Je kunt zelf kiezen hoeveel cursussen je wilt volgen en welk niveau je uiteindelijk wilt behalen. De cursus wordt twee keer per week gegeven, op maandag- en donderdagavond.

  Als je moedertaal Duits, Deens, Zweeds, Noors of Afrikaans is kun je ook kiezen voor Nederlands voor Werk en Studie SPRINT. Bij deze cursus doe je de eerste twee niveaus in één cursusperiode. 

 • Zaterdagcursus Alledaags Nederlands

  Ben je op zoek naar een praktische, semi-intensieve taalcursus waarbij je leert om in het dagelijks leven Nederlands te spreken?

  Geef je dan op voor onze cursus Alledaags Nederlands op zaterdag. Binnen 4 maanden leer je de basis van de Nederlandse taal (CEFR niveau A2). Alledaags Nederlands is een e-learning cursus waarbij je maar één les per week hebt. Je oefent veel thuis en online. Daardoor kun je de cursus goed combineren met je studie en andere bezigheden.

  De cursus is met name geschikt voor mensen die tijdelijk in Nederland studeren, of die Nederlands niet per se nodig hebben voor hun werk of studie. Je verwerft de vaardigheden om zelf boodschappen te doen, of een biertje of wijntje te bestellen in het café.  

 • Professioneel Nederlands

  Als je in Nederland woont en werkt is kennis van de Nederlandse taal onmisbaar in je werk, studie en/of privéleven. Een goede taalbeheersing geeft zelfvertrouwen, draagt bij aan een soepele samenwerking en maakt dat je je zorgvuldig kunt uitdrukken in gesprekken en discussies.

  De cursus Professioneel Nederlands is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal al vrij goed beheersen, maar bepaalde (academische) vaardigheden naar een hoger niveau willen brengen. Bijvoorbeeld het schrijven van formele brieven, essays, betogen of werkstukken of het houden van een presentatie.