Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

MijnHOVO

Al uw gegevens bij elkaar in uw eigen MijnHOVO-account.

Als u deelneemt aan het HOVO-programma, maakt u gebruik van de persoonlijke cursusomgeving MijnHOVO. Dit biedt zowel voor, tijdens als na afloop van de cursus voordelen voor u.

Direct inloggen
Hebt u al een MijnHOVO-account en wilt u direct inloggen?
Dat kan hier bij MijnHOVO.

Nieuw bij HOVO? Lees hier verder. 
Sinds het najaar van 2019 heeft u een MijnHOVO-account nodig om u voor een cursus in te schrijven.
Hoe u voor het eerst een MijnHOVO-account maakt leest u stap voor stap in het stappenplan aanmelden MijnHOVO (.pdf)

MijnHOVO

 • 1. Makkelijk aanmelden en direct inzicht in de status van uw inschrijving

  Als u voor het eerst inschrijft, maakt u eerst een MijnHOVO-account aan (dit is een eenmalige actie). Daarna meldt u zich per cursus aan. Vanaf het moment dat u zich hebt aangemeld, kunt u de status van uw inschrijving inzien.

  MijnHOVO-account
  Aan de slag: Lees hier alles over aanmelding en plaatsing voor uw cursus.

 • 2. U beheert zelf uw persoonlijke gegevens

  Zodra u een MijnHOVO-account hebt, blijven uw persoonlijke gegevens hier bewaard. De voordelen voor u:

  1. U hoeft uw gegevens niet iedere keer dat u zich aanmeldt opnieuw in te voeren. Uitzondering hierop is dat u bij opgave van een nieuwe cursus wel iedere keer uw financiële gegevens moet invoeren. HOVO mag deze gegevens niet bewaren in het kader van de privacy wetgeving.
  2. Bij een verhuizing, nieuw e-mailadres of het toevoegen van een mobielnummer kunt u dit voortaan zelf aanpassen in uw persoonsgegevens.

  Uw wachtwoord om in te loggen in MijnHOVO is strikt persoonlijk. HOVO heeft dit niet. Bent u uw wachtwoord vergeten? Als u naar MijnHOVO gaat, kunt u aangeven dat u uw wachtwoord vergeten bent. U krijgt vervolgens een mail naar uw emailadres gestuurd, en door op “wachtwoord instellen” te klikken kunt u een nieuw wachtwoord invoeren.

 • 3. Alle informatie over uw cursus overzichtelijk bij elkaar in MijnHOVO

  In MijnHOVO vindt u alle informatie over uw cursus overzichtelijk bij elkaar: u kunt direct zien wat de status van uw aanmelding is. In MijnHOVO vindt u ook: uw factuur en het rooster met de exacte leslocatie. Deze informatie wordt ook kort voor aanvang in MijnHOVO geplaatst. Tot slot: eventueel digitaal cursusmateriaal vindt u in MijnHOVO, overzichtelijk per cursus waarvoor u bent ingeschreven. Goed om te weten is dat het nieuwste cursusmateriaal onderaan wordt geplaatst. Dit betekent dat u soms naar beneden moet scrollen om het cursusmateriaal te vinden. Wij versturen het cursusmateriaal niet langer per e-mail, eventueel, als het groter is dan 10MB zullen wij het via een WeTransfer sturen, die link is tot een week na het versturen te openen.Wij versturen dit niet langer per e-mail.

 • 4. Informatie over uw betaling in MijnHOVO

  In MijnHOVO vindt u meer informatie over de kosten van het programma. Kort voor aanvang van het programma krijgt u bericht dat uw factuur voor u is geplaatst in MijnHOVO, ook als u een machtiging voor een eenmalige incasso hebt afgegeven. In dat geval wordt de incasso rond de startdatum uitgevoerd. Als u hebt aangegeven een factuur te willen ontvangen, dan staat op uw factuur vermeld hoe u kunt betalen. Onderaan de factuur wordt vermeld welke betaalwijze u heeft opgegeven bij het aanmelden voor de cursus.

  Lees hier meer over betalen.

 • 5. Uw inschrijving annuleren? Dat doet u via MijnHOVO

  Als u uw inschrijving wilt annuleren, doet u dit via MijnHOVO.

  Lees hier meer over Annuleren: werkwijze en kosten.

 • 6. Overige vragen over MijnHOVO

  We zetten hieronder een aantal mogelijke vragen over MijnHOVO op een rijtje. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden via een van bovenstaande linkjes, noch in de onderstaande vragenlijst, laat het ons dan weten via hovo@vu.nl.

  We zullen u dan persoonlijk berichten en zo nodig onze informatie op deze website aanvullen of aanpassen.

  Vraag 1
  Wanneer krijg ik een MijnHOVO account?

  Op het moment dat u zich opgeeft voor een cursus/programma via de website, kunt u uw MijnHOVO activeren door op de aanmeldknop te drukken. De gegevens die van u bekend zijn, zijn al voor u ingevuld. U hoeft straks alleen nog een wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord is persoonlijk – HOVO heeft uw wachtwoord niet. Als u het vergeet, kunt u zelf een nieuw wachtwoord maken.
  Vraag 2 
  Waarom zie ik in MijnHOVO geen cursusmateriaal van cursussen die ik vóór 1 augustus 2019 heb gevolgd?

  In MijnHOVO ziet u uw cursushistorie bij HOVO Amsterdam van de afgelopen jaren. Het cursusmateriaal vindt u hier niet – al het materiaal behorend bij de zomercursussen 2019 of eerder, is niet in MijnHOVO geplaatst.

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.