Mijn inschrijving bij HOVO Amsterdam annuleren – werkwijze en kosten

Heeft u zich aangemeld voor een cursus bij HOVO Amsterdam en wilt u deze annuleren? Op deze pagina leest u hoe dit werkt en wat de kosten hiervan zijn.

Hoe kan ik mijn inschrijving annuleren?

Er zijn drie manieren om uw inschrijving te annuleren:

Annuleren voor een programma waarvoor u reeds bent ingeschreven:
stap 1 - U logt in op uw MijnHOVO-account.
stap 2 - U gaat naar 'Inschrijvingen' en u selecteert de cursus die u wilt annuleren. Dit doet u via 'de knop 'Mijn Cursus'.
stap 3 - U kunt dan via de knop ‘verzoek indienen’ uw inschrijving annuleren. De status van uw cursus verandert naar ‘Verzoek tot annuleren’.
Zodra uw annulering is verwerkt door een HOVO-medewerker, ziet u dat de status van de cursus is veranderd naar: ‘geannuleerd’. U ontvangt vervolgens ook een bericht van HOVO dat er nieuwe informatie beschikbaar is in MijnHOVO.

Aan annuleren zijn kosten verbonden. U vindt deze hieronder.

Annuleren voor de wachtlijst:
U kunt uw annulering doorgeven per e-mail (hovo@vu.nl). Aan deze annulering zitten geen extra kosten verbonden.

Herroepingsrecht:
U kunt een aanmelding die u via het internet heeft gedaan binnen 14 dagen vanaf de dag van aanmelding zonder opgave van redenen kosteloos annuleren. Herroepen gebeurt door middel van een ondubbelzinnige verklaring per e-mail.

Wat zijn de kosten voor annulering?

Bij aanmelding hebt u akkoord gegeven voor onze algemene en annuleringsvoorwaarden (.pdf).

De kosten voor annulering zijn als volgt:
1.  Vanaf het moment dat uw aanmelding door HOVO is bevestigd tot drie weken voor aanvang van het programma, betaalt u €25 annuleringskosten. Zolang HOVO de bevestiging niet heeft verzonden, kunt u kosteloos annuleren.
2. Van drie weken voor de aanvangsdatum tot en met één week voor aanvangsdatum: u betaalt 50% van de cursuskosten.
3. Vanaf zes dagen tot en met de dag voor aanvang: u betaalt 100% van de cursuskosten. In geval u een medische verklaring kunt overleggen, reserveren wij 50% van het cursusgeld voor u gedurende maximaal één volgende cursusperiode.
4. Vanaf de aanvangsdatum is annulering niet meer mogelijk. U bent dan het volledige bedrag aan HOVO verschuldigd, ook indien u tijdens de cursus niet alle colleges volgt of de cursus niet afmaakt.
Indien u geen colleges (meer) op de campus wilt volgen en de cursus wordt tegelijkertijd ook online gegeven, dan bieden we u wel de mogelijkheid om over te stappen naar online onderwijs. In dat geval kunt u bij HOVO een verzoek indienen om de cursus alsnog online te (ver)volgen.

Aanvullende voorwaarden
Voor eenmalige lezingen gelden afwijkende voorwaarden: tot 3 weken voor aanvang kan Klant kosteloos annuleren. Vanaf 3 weken voor aanvang zijn 100% van de kosten verschuldigd.

Voor Studiedagen en cursussen bestaande uit maximaal twee dagdelen geldt als afwijkende voorwaarde: 1. Tot 3 weken voor de aanvangsdatum van het programma € 15. Na deze datum gelden de reguliere voorwaarden zoals hierboven vermeld.

Online colleges: Mocht u, bijvoorbeeld vanwege technische problemen met Zoom for Education, een of meer colleges niet online kunnen volgen, dan is dit geen geldige reden voor annulering, restitutie van het cursusgeld of tegemoetkoming anderszins.

Snel navigeren website HOVO Amsterdam

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie en contact. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.