Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Mijn inschrijving bij HOVO Amsterdam annuleren – werkwijze en kosten

Heeft u zich aangemeld voor een cursus bij HOVO Amsterdam en wilt u deze annuleren? Op deze pagina leest u hoe dit werkt en wat de kosten hiervan zijn.

Hoe kan ik mijn inschrijving annuleren?

Het kan voorkomen dat u genoodzaakt bent om uw inschrijving te annuleren. U kunt op meerdere manieren een verzoek tot annuleren indienen. Aan annuleren zijn kosten verbonden. De kosten en voorwaarden voor annulering vindt u hieronder.

 1. Annuleren voor een programma via MijnHOVO:
  Stap 1: U logt in op uw MijnHOVO-account.
  Stap 2: U gaat naar 'Inschrijvingen' en u selecteert de cursus die u wilt annuleren. Dit doet u via 'de knop 'Mijn Cursus'.
  Stap 3: U kunt dan via de knop ‘verzoek indienen’ uw inschrijving annuleren. De status van uw cursus verandert naar ‘Verzoek tot annuleren’. Zodra uw annulering is verwerkt door een HOVO-medewerker, ziet u dat de status van de cursus is veranderd naar: ‘geannuleerd’. U ontvangt vervolgens ook een bericht van HOVO dat er nieuwe informatie beschikbaar is in MijnHOVO.
 2. Annuleren voor een programma per e-mail
  U kunt ook een e-mail sturen naar hovo@vu.nl waarin u ondubbelzinnig laat weten dat u wilt afzien van deelname. Vermeld altijd de cursustitel en startdatum van de cursus. Hieronder vindt u de kosten en voorwaarden voor annulering.

Herroepingsrecht
U kunt een aanmelding die u via het internet heeft gedaan binnen 14 dagen zonder opgave van redenen kosteloos annuleren. Herroepen gebeurt door middel van een ondubbelzinnige verklaring per e-mail.
Let op: het herroepingsrecht is geldig 14 dagen na aanmelding tot uiterlijk de dag voor de startdatum. Na aanvang (d.w.z. vanaf de datum waarop de cursus van start gaat) is herroeping van uw inschrijving niet meer mogelijk.

Annuleren voor de wachtlijst 
Staat u op de wachtlijst voor een cursus en heeft u geen interesse meer in mogelijke deelname? U kunt uw annulering doorgeven per e-mail (hovo@vu.nl). Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden.

Kosten en voorwaarden voor annulering

Bij aanmelding bent u akkoord gegaan met de algemene en annuleringsvoorwaarden (.pdf) van HOVO Amsterdam.

De kosten voor annulering zijn als volgt: 

 1. Vanaf het moment dat uw aanmelding door HOVO is bevestigd tot drie weken voor aanvang van het programma, betaalt u €15 administratiekosten. Zolang HOVO de bevestiging niet heeft verzonden, kunt u kosteloos annuleren. 
 2. Van drie weken voor de aanvangsdatum tot en met één week voor aanvangsdatum: u betaalt 50% van de cursuskosten. 
 3. Vanaf zes dagen tot en met de dag voor aanvang: u betaalt 100% van de cursuskosten. In geval u een medische verklaring kunt overleggen, reserveren wij 50% van het cursusgeld voor u gedurende maximaal één volgende cursusperiode. 
 4. Vanaf de aanvangsdatum is annulering niet meer mogelijk. U bent dan het volledige bedrag aan HOVO verschuldigd, ook indien u tijdens de cursus niet alle colleges volgt of de cursus niet afmaakt.
  Indien u geen colleges (meer) op de campus wilt volgen en de cursus wordt tegelijkertijd ook online gegeven, dan bieden we u wel de mogelijkheid om over te stappen naar online onderwijs. In dat geval kunt u bij HOVO een verzoek indienen om de cursus alsnog online te (ver)volgen.

Aanvullende voorwaarden
Online colleges: Mocht u, bijvoorbeeld vanwege technische problemen met Zoom for Education, een of meer colleges niet online kunnen volgen, dan is dit geen geldige reden voor annulering, restitutie van het cursusgeld of tegemoetkoming anderszins. 

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.