Begin je studie goed met de VU Introductiedagen

De ideale manier om kennis te maken met de universiteit, je studiegenoten, je studiestad en alles wat met studeren te maken heeft!

Best spannend, zo’n eerste kennismaking, maar je bent hierin niet alleen. Samen met zo’n 4000 andere eerstejaars ga je dit avontuur aan. Je wordt ingedeeld in een groepje met ongeveer vijftien studiegenoten en twee ervaren mentoren: ouderejaarsstudenten die de weg op de VU en in Amsterdam al goed kennen. Je kunt kiezen tussen alles erop en eraan of de beknopte versie.

Wat je gaat doen:

• Je maakt kennis met je opleiding en medestudenten.
  • Je leert de talloze verenigingen kennen die actief zijn op de VU of in Amsterdam.
  • Je ontdekt alle hotspots op de campus én van Amsterdam.
  • Je volgt interessante workshops die je voorbereiden op je studietijd.
  • Je sluit deze vijf dagen feestend af in Amsterdamse clubs.

Aanmelden
De VU Introductiedagen vinden plaats op 25, 26, 27, 30 en 31 augustus in Amsterdam. Het volledige programma is absoluut een aanrader. Kun je hier niet aan meedoen door o.a. COVID-19 restricties of volg je liever een beknopt programma met een focus op je studie? Kies dan voor het verkorte (online) programma op maandag 30 en dinsdag 31 augustus. Dit tweedaagse programma vindt op de campus plaats en online voor degenen die niet naar de campus kunnen komen.

Meld je uiterlijk 18 augustus vóór 17.00 uur aan via de link in de uitnodigingsmail of op deze webpagina. Houd tijdens het aanmelden je VUnetID bij de hand. Deze heb je eerder per e-mail ontvangen.

Must-have: VU Introduction Days App
Alle updates plaatsen we vóór en tijdens de Introductiedagen in de VU Introduction Days App. Download dus de app om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, ook rondom coronamaatregelen. Ook vind je hier als eerste het programma én geven we je alvast een sneak peek van wat je gaat doen!

De app is beschikbaar via de App Store en Google Play Store.

COVID-19
Deze zomer hebben we hoogstwaarschijnlijk nog te maken met coronamaatregelen.  We doen ons uiterste best om  een leuk programma op de VU te organiseren, maar het kan zijn we het moeten aanpassen aan de dan geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

Better Prepared
De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. De VU biedt voordat de VU Introductiedagen plaatsvinden het programma Better Prepared aan, waarin je als eerstegeneratiestudent alvast kennis maakt met studeren, academische vaardigheden en onderzoek. Ook krijg je inzicht in je motivatie, talenten, competenties en valkuilen. Kijk voor meer informatie op onze
website.

Aanmelden voor de VU Introductiedagen