Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

VU Bachelor Introductiedagen

Om je zo snel mogelijk thuis te voelen op de VU doe je mee aan de VU Bachelor Introductiedagen! Je maakt in vijf dagen tijd kennis met de universiteit, je studiegenoten en Amsterdam.

Samen met zo’n 4000 andere eerstejaarsbachelorstudenten ga je dit avontuur aan. Je wordt ingedeeld in een groepje met ongeveer vijftien studiegenoten en twee mentoren: ouderejaarsstudenten die de weg op de VU en in Amsterdam al goed kennen. Je kunt kiezen tussen alles erop en eraan of de beknopte versie. 

Dit ga je doen

 • Je maakt kennis met je opleiding en medestudenten.
 • Je ontdekt alle hotspots op de campus én van Amsterdam.
 • Je doet mee aan activiteiten en gaat naar leuke voorstellingen
 • Je bereidt je voor op je studie met interessante workshops. 
 • Je leert de talloze verenigingen kennen die actief zijn op de VU of in Amsterdam.
 • Je sluit deze vijf dagen feestend af in meerdere Amsterdamse clubs!

De VU Bachelor Introductiedagen vinden in 2022 plaats op 24, 25, 26, 29 en 30 augustus. Als je je hebt aangemeld voor een bacheloropleiding van de VU, ontvang je in juni per mail een uitnodiging. Vanaf dat moment kun je je ook op deze pagina aanmelden. Ook vind je hier binnenkort het programma.

Introductieactiviteiten georganiseerd voor (pre)masterstudenten vind je hier

Waarom je mee wilt doen aan de VU Bachelor Introductiedagen

Must-have: VU Introduction Days App
Alle updates plaatsen we vóór en tijdens de Bachelor Introductiedagen in de VU Introduction Days App. Download dus de app om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Ook vind je hier als eerste het programma én geven we je alvast een sneak peek van wat je gaat doen! De app is beschikbaar via de App Store en Google Play Store.

Alvast een voorproefje

De VU Bachelor Introductiedagen in 30 seconden!

Veelgestelde vragen: algemeen

 • Wat zijn de VU Bachelor Introductiedagen?

  De VU Bachelor Introductiedagen 2022 worden georganiseerd voor eerstejaarsbachelorstudenten die in september 2022 aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gaan studeren. Tijdens de VU Bachelor Introductiedagen maak je kennis met, je opleiding, studeren, de VU, de stad Amsterdam en, vooral, je studiegenoten. Door mee te doen ken je al een hoop mensen vóór je eerste college! Je wordt ingedeeld in een mentorgroep met 16 studenten van je eigen opleiding. Twee mentoren (ouderejaarsstudenten) wijzen jullie de weg.  

 • Uitzonderingen m.b.t. opleidingen en Joint Degrees

  Sommige studies doen niet mee met de VU Bachelor Introductiedagen maar aan de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam (UvA), namelijk Amsterdam University College en de bacheloropleidingen Archeologie, Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Oudheidwetenschappen, Tandheelkunde, Natuur- en Sterrenkunde, en Scheikunde. 

  Studenten van de Joint Degree van Mechanical Engineering brengen de eerste helft van de introductieperiode door bij de VU in Amsterdam en de tweed helft bij de Universiteit Twente in Enschede. Mechanical Engineering-studenten ontvangen hiervoor in juli een uitnodiging.

 • Keuze tussen het 2- en 5-daagse programma

  Je kunt kiezen uit twee programma’s. Aanrader is het uitgebreide programma van vijf dagen want met dat programma ga je de stad in, krijg je een sportdag en allerlei activiteiten van verenigingen. Als je om welke reden dan ook niet kunt of wilt deelnemen aan het uitgebreide programma, kun je kiezen voor het tweedaagse programma op maandag 29 en dinsdag 30 augustus. Daarin ligt de focus op de voorbereiding op de studie. 

  Ben je de eerste in je gezin die (in Nederland) gaat studeren? Doe dan ook mee aan het vierdaagse Better Prepared Programma op 17, 18, 19, 22 en 23 augustus. Kijk voor meer informatie op www.vu.nl/betterprepared.

 • Wanneer vinden de VU Bachelor Introductiedagen 2022 plaats?

  Het vijfdaagse programma staat dit jaar gepland op 24, 25, 26, 29 en 30 augustus. Het tweedaagse programma is op 29 en 30 augustus. In het weekend is er géén centraal programma.

 • Ik kom uit Amsterdam/ik ga niet in Amsterdam wonen tijdens mijn studie: zijn de VU Bachelor Introductiedagen wel relevant voor mij?

  Ja, zeker! De VU Bachelor Introductiedagen zijn er niet alleen om Amsterdam te leren kennen, ze zijn er (vooral) om kennis te maken met het studentenleven en je medestudenten. Ook ontdekt je allesport-, studie- en studentenverenigingen en is het een leuke manier om vrienden te maken en studiegenoten te leren kennen voordat je studie begint!

 • De VU Bachelor Introductiedagen kosten geld. Wat krijg ik voor dit bedrag?

  Als je het vijfdaagse programma wilt doen betaal je €60 en krijg je toegang tot heel veel leuke activiteiten zoals tours door de stad, een sportdag, workshops en het avondprogramma met o.a. theatervoorstellingen en het eindfeest. Voor het tweedaagse ticket betaal je €22 en krijg je toegang tot een campustour, opleidingsintroducties en workshops. Ook kun je een kaartje kopen voor het eindfeest op dinsdag 30 augustus (bij het vijfdaagse ticket is dit inbegrepen).

 • Wat moet ik zelf nog bijbetalen?

  Wij betalen geen reiskosten/OV-kosten om naar de campus te komen of om in Amsterdam te reizen. Ook is het ticket exclusief eten en drinken; hier moet je zelf of met jouw mentorgroepje voor zorgen!

 • Kan ik ergens blijven slapen?

  Wij regelen geen slaapplekken en zorgen dan ook dat het centrale deel bijna altijd voor 23:00 uur is afgelopen. Het eindfeest op dinsdag 30 augustus kan wél tot diep in de nacht doorgaan en het is daarom handig als je een slaapplek regelt, bijvoorbeeld bij iemand uit je mentorgroep.

 • Ik wil graag bij een vriend/vriendin in het groepje worden ingedeeld, is dit mogelijk?

  Nee, dat kan niet. Wij maken de groepjes zó zodat je juist nieuwe mensen ontmoet!

 • Wanneer ontmoet ik voor het eerst mijn mentorgroepje?

  Iedereen ontmoet zijn/haar groepje op woensdagochtend op het campusplein van de VU. Je ziet elkaar dan voor het eerst. Mocht het nodig zijn dan kan jouw mentor eerder contact met je opnemen (bijvoorbeeld als er tegen die tijd weer coronamaatregelen zijn).

 • Religie en de VU Bachelor Introductiedagen

  De VU is van oudsher een universiteit waar studenten afkomstig uit diverse culturen zich thuis voelen. We houden rekening met alle religies, ook tijdens de VU Bachelor Introductiedagen.

 • Ik heb een allergie, ziekte of functiebeperking

  We doen ons best om de VU Bachelor Introductiedagen ook voor studenten met een beperking en/of (chronische) ziekte toegankelijk te maken. Wil je zeker zijn van een prettige tijd, mail dan naar contact@vu.nl en geef aan waar we rekening mee moeten houden of waar je hulp bij nodig hebt. We helpen je graag!

 • Moet ik elke dag aanwezig zijn? Wat als ik andere afspraken heb?

  Het leukste voor jezelf is als je bij alles aanwezig kan zijn, maar mocht je echt ergens anders naartoe moeten dan kan dat natuurlijk. Dat hoef je niet bij de organisatie aan te geven, maar bespreek het wel met jouw mentoren.

 • Wat is het verschil tussen de VU Bachelor Introductiedagen en de Facultaire introductiedagen?

  Tijdens de centrale introductieprogramma's, zoals de VU Bachelor Introductiedagen, organiseren de faculteiten ook een eigen introductie. De datum van de facultaire introductie verschilt per faculteit en/of opleiding. Op de introductiebijeenkomst krijg je belangrijke informatie over je opleiding en studeren aan de VU. Ook kun je alvast je medestudenten ontmoeten. De Facultaire introductiedagen maken deel uit van het programma van de VU Bachelor Introductiedagen.

Veelgestelde vragen: registratie- en deelnameregels

Veelgestelde vragen: COVID-19

 • Zijn er coronaregels tijdens de VU Bachelor Introductiedagen?

  Vooralsnog gelden er geen coronamaatregelen, wat betekent dat de VU Bachelor Introductiedagen door kunnen gaan zoals gepland. Maar dit kan natuurlijk veranderen. We proberen in alle gevallen een zo leuk programma te organiseren en houden ons altijd aan de geldende regels vanuit de Rijksoverheid.

 • Ben ik verplicht deel te nemen terwijl ik het vanwege het coronavirus een onveilig idee vind om te reizen?

  Je bent nooit verplicht deel te nemen! Als je niet in staat bent of het niet prettig vindt om naar de VU te komen voor een introductieactiviteit, dan is dat oké en begrijpen we dat. Sommige informatie die tijdens een campusactiviteit geboden wordt, plaatsen we ergens begin augustus online - op CANVAS en in de VU Introductiedagen-app. Denk hierbij aan de meer praktische informatie, zoals informatie over verenigingen en een online tour over de campus. Maar, alle leuke gezellige activiteiten met mentorgroep vinden in Amsterdam plaats. De mentorgroepen zullen elkaar niét online ontmoeten. Als je een ticket hebt gekocht, heb je hiertoe toegang.

 • Worden programmaonderdelen opgenomen?

  We streven ernaar zoveel mogelijk op te nemen, zodat je onderdelen van de VU Bachelor Introductiedagen 2022 achteraf kunt bekijken op Canvas. In sommige gevallen lenen sessies zich niet voor een opname, omdat er bijvoorbeeld een persoonlijk karakter hebben of er copyright-issues zijn. Opnames die wél beschikbaar gesteld worden, kunnen ook beperkt beschikbaar zijn.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Stuur een mail naar contact@vu.nl