Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU-psycholoog Els van der Ven nieuwe hoofdopleider GZ-opleiding RINO amsterdam

8 april 2024
Els van der Ven start per 1 mei 2024 als de nieuwe hoofdopleider voor de GZ-opleiding bij Stichting PDO GGZ Amsterdam.

Van der Ven is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en GZ-psycholoog bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centum. Ze heeft ruime ervaring op het gebied van klinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Deze kennis neemt ze nu mee naar RINO amsterdam waar ze Marrie Bekker op zal volgen als hoofdopleider GZ-opleiding.

Van der Ven is universitair hoofddocent bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen en op de afdeling klinische, neuro- en ontwikkelingspsychologie aan de VU. Ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloeden en factoren in de sociale omgeving die het ontstaan en verloop van geestelijke gezondheidsproblemen kunnen beïnvloeden. Daarnaast heeft ze onder andere de incidentie- en prevalentiepatronen van psychose onder etnische minderheidsgroepen in Europa en de Verenigde Staten bestudeerd.

Ook is ze betrokken bij meerdere onderzoeken die als doel hebben de ongelijkheden binnen de geestelijke gezondheidszorg tussen landen met hoge en lage inkomens aan te pakken. Onlangs kreeg ze nog financiering voor onderzoek naar psychische hulp voor ongedocumenteerde migranten. Deze focus op sociaalmaatschappelijke aspecten binnen de ggz biedt ook waardevolle inzichten voor de ggz in Nederland. Als docent en gastdocent heeft Van der Ven binnen verschillende opleidingsprogramma’s gewerkt en is ze nauw betrokken bij het begeleiden van klinische stages van studenten.