Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nieuwe VU podcast ‘Climate Breakdown’ is nu live!

18 januari 2024
Het VU Kenniscentrum Klimaat lanceert vandaag de nieuwe podcast 'Climate Breakdown'. Een exclusieve podcastserie gepresenteerd door VU-universitair docent Mathieu Blondeel. Samen met toonaangevende wetenschappers duikt hij in de complexe uitdagingen van de wereldwijde klimaatcrisis. In de debuutaflevering spreekt hij met hoogleraar klimaatverandering en IPCC-co-voorzitter Bart van den Hurk.

Over de podcast

In elke aflevering van 'Climate Breakdown' gaat Mathieu in gesprek met experts van binnen en buiten de VU, die klimaatverandering vanuit verschillende perspectieven benaderen en onderzoeken. Van COP28 in Dubai tot de juridische procedures in Den Haag, ‘Climate Breakdown’ belicht de uiteenlopende prestaties en ervaringen van de wetenschappers, activisten en professionals uit de praktijk om de klimaatcrisis te kunnen begrijpen.

De wereld in brand?

Hoe staat het ervoor met het klimaat, nu 2024 is aangebroken? Hoogleraar Van den Hurk gaat in op deze belangrijke vraag in de eerste aflevering van 'Climate Breakdown'. Hij deelt zijn wetenschappelijke kennis over de klimaatcrisis, bespreekt mogelijke oplossingen, en geeft meer uitleg over de boeiende wereld van het IPCC.

'Climate Breakdown' is beschikbaar op Spotify en Apple Podcasts en wordt geproduceerd door Podcasteel. Abonneer je en beluister de podcast nu!

De afleveringen

1. 'Staat de wereld in brand? Hoe het gaat met ons klimaat' met VU-hoogleraar klimaatverandering en Adaptatie, Bart van den Hurk. - Nu te beluisteren!
  2. 'Leugens, advocaten en juridische procedures' met VU-universitair docent klimaatrecht, Clemens Kaupa, en Sjoukje van Oosterhout. - Beschikbaar op 25 januari
  3. 'Voorbij de klimaatcrisis' (twee delen) met VU-universitair docenten Kristiaan Kok, Ina Lehmann, en Universitair Hoofddocent Marije Schaafsma. - Beschikbaar op 1 februari
  4. 'Wetenschap en activisme' (twee delen) met VU-hoogleraar natuurkunde, Davide Iannuzzi, en universitair docent Marthe Wens. - Beschikbaar op 8 februari
  5. 'Een wereld te winnen? over mondiale klimaatpolitiek' met VU-hoogleraar transnationaal milieubestuur en beleid, Philipp Pattberg. - Beschikbaar op 15 februari

VU Kenniscentrum Klimaat

Deze podcast wordt aangeboden door het VU Kenniscentrum Klimaat. Het kenniscentrum heeft als doel om waardevolle inzichten te bieden in de uitdagingen en oplossingen van de klimaatcrisis. Het Kenniscentrum Klimaat presenteert wetenschappers uit verschillende onderzoeksdomeinen om inzicht te geven in het nieuwste klimaatonderzoek en om kennis toegankelijk te maken voor journalisten, beleidsmakers en toekomstige partners. Door kennis samen te brengen, streeft het centrum naar meer samenwerking om klimaatactie te versnellen.

Voor meer informatie, vragen of om in contact te komen, neem contact op met Mathieu Blondeel via m.c.blondeel@vu.nl of bezoek de website van het Kenniscentrum Klimaat.

Meer weten?

Neem contact op met onze coordinator Neele van den Bongardt